23948sdkhjf

Falster-speditør præsterer flot i 2020

East Logistics øger bundlinjen trods fald i omsætningen.

- Vi er faldet lidt i omsætning og bruttofortjeneste, men det er marginalt, og generelt er vi godt tilfredse med årsregnskabet for 2020, siger Natacha Koch, administrerende direktør i speditionsvirksomheden East Logistics med hovedkvarter i Nykøbing Falster og afdelinger i Berlin og Düsseldorf.

Her er man stolt over, at man som forholdsvis lille virksomhed i en branche med kæmpekoncerner som konkurrenter har kunnet holde skruen i vandet i et corona-år præget af drastisk nedgang i verdenshandlen.

Knokler sig til plus

East Logistics blev stiftet i 2000 og beskæftiger i dag 24 medarbejdere. Kernekompetencen er transporter mellem Skandinavien og kontinentet, Skandinavien og Østeuropa samt Storbritannien og Tyskland/Benelux inden for cross-trade, søfragt, luftfragt og kurér- og projekttransport. Virksomheden har ingen egne enheder, men benytter sig af undervognmænd.

Speditionsvirksomheden offentliggjorde tirsdag i denne uge nøgletallene for selskabets præstation i det forgangne corona-år, der viser et fald i bruttofortjenesten på knap 10,5 mio. kr. i 2019 til 9,7 mio. kr., men som til gengæld løftede årets resultat med 360.000 kr. til 1,4 mio. kr.

- Når vi har øget årets resultat skyldes det først og fremmest et øget fokus på det opsøgende salg. Vi har insisteret på at fastholde kommunikationen med kunderne, selv om vi ikke har kunnet mødes, og vi har skruet op for det opsøgende salg i en erkendelse af, at tingene ikke bare kommer af sig selv. Alle medarbejdere har knoklet i løbet af året – både med at holde os oven vande rent forretningsmæssigt og at tilegne sig nyt system, siger Natacha Koch.

Hun henviser dermed til East Logistics’ strategi om på trods af coronapandemien i 2020 at udskifte selskabets it-systemer inden for blandt andet disponering og regnskab. Virksomheden havde brugt 2019 på at afdække behov og udvælge nye system, og det valgte den at holde fast i.

- 2021 tegner positivt, og vores forventning er, at året bliver et nøk bedre end 2020. Vi fortsætter med at holde fokus på strategien, og samtidig forventer vi synergieffekter på grund af det nye system, der nedbringer manuelle processer, siger Natacha Koch.

Lille, men stærk

Natacha Koch fortæller, at ledelsen i East Logistics mere eller mindre lod det være op til de enkelte medarbejdere, om de ville arbejde hjemme. Men det har man stort set ikke benyttet sig af, siger hun og tilføjer, at hun er stolt af at stå i spidsen for en virksomhed med medarbejdere, der har formået at klare sig flot gennem corona-året 2020.

- Når vi som forholdsvis lille virksomhed i en branche præget af store opkøb og store virksomheder kan præstere et godt regnskab, sender det et signal om, at virksomheder af vores størrelse godt kan tackle en krise. Mange af vores konkurrenter er jo kæmpestore virksomheder, men det behøver man ikke nødvendigvis være for at drive fornuftig virksomhed, siger Natacha Koch og fortsætter:

- Vi kan godt lide, at vi kan stå inde for, at vi har en god arbejdsplads, hvor vi nemt kan være fleksible, fordi vi ikke er større, end vi er. Men selvfølgelig vil vi gerne være større, og en af ambitionerne er da også at udvide med en ekstra lokation, siger hun.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125