23948sdkhjf

TRAN debatterer grøn mobilitet

Betydningen af vejgodssektoren fremhævet under TRAN-debatten.

I denne uge drøftede Europa-Parlamentets transportudvalg (TRAN) et udkast til betænkning af fra det tyske socialdemokratiske Europaparlamentsmedlem Ismael Ertug (S&D) om EU’s strategi for bæredygtig og smart mobilitet (Sustainable and Smart Mobility Strategy - SSMS).

Ismail Ertug – der er TRAN’s ordfører på området – erklærede i sin præsentation, at det ikke giver mening at medtage vejtransport i EU's emissionshandelssystem (ETS). Han mindede udvalget om, at Parlamentet allerede havde stemt imod optagelsen af vejtransport i ETS i januar 2020 med stort flertal på plenarmødet.

Det danske Europaparlamentsmedlem, Søren Gade fra Venstre, der er skygge-ordfører på området for den liberale Renew-gruppe i parlamentet, understregede vigtigheden af at EU sikrer teknologineutralitet, og at lade markedet vælge den eller de bedste løsninger med hensyn til transportmidler og brændstoffer.

Det skriver de nordiske vognmandsforeninger i NLA i sit ugentlig nyhedsbrev fra EU.

Med hensyn til forsyningskæder, sagde Søren Gade:

- Jeg bliver lidt bekymret, når jeg læser ordførerens negative holdning til vejgodstransporten. Jeg mener, at denne sektor er vigtig i vores forsyningskæder, og den har en stor rolle at spille i fremtidens klimaneutrale mobilitet. Vi så alle værdien af vores forsyningskæde under den første bølge af Covid-19, og dette udvalg skal huske dette, når vi foreslår ændringer i vores infrastruktur.

Søren Gade understregede også, at overgangsteknologier vil være afgørende for at nå EP's 2050-mål, og at vi ikke kan gå fra A til C uden at gå gennem B.

Mange holdninger

Den tyske ordfører Ismail Ertug nævnte, at han forventede mange ændringer fra sine kolleger, da der er mange forskellige holdninger i selve TRAN-udvalget.

Fristen for at stille ændringsforslag er den 26. maj, og diskussionen i udvalget afholdes den 16.-17. Juni (TBC).

Ladestationer

TRAN-komitéen afholdt også en høring med tre af TEN-T-koordinatorerne, og ECA præsenterede deres særlige rapport "Infrastruktur til opladning af elektriske køretøjer: flere ladestationer, men ujævn udrulning gør rejser over EU komplicerede".

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125