23948sdkhjf

'Kjempefin' udvikling for dansk palle-løsning

SpaceInvader har succes på det norske marked.

Varevogne og lastbiler i Posten og Bring i Norge bruger nu pallesystemet fra danske SpaceInvader til at øge køretøjernes lastkapacitet og optimere transportruterne. Investeringen er en del af koncernens effektivitets- og miljøarbejde, og det forventes, at det vil reducere både antallet af køretøjer på vejene og selskabets CO2-emissioner.

Inge Seljeset, distriktschef hos Posten Norge med ansvar for rutetrafik:

- Med bedre pladsudnyttelse øger vi bilernes kapacitet på samme tid, da det reducerer antallet af biler og containere på vejen. Vi fastholder den nuværende leveringskvalitet og baseret på erfaringerne fra Nordnorge tror jeg, at dette kan reducere brugen af mange køretøjer, når vi nu får dette på plads flere steder i landet. Vi kan stable mere sikkert og få mere udnyttelse af højden. Der er meget værdi i at transportere så lidt luft som muligt og så meget gods som muligt, siger Inge Seljeset.

Flere af virksomhedens biler og terminaler i det nordlige Norge har spillet en vigtig rolle i afprøvningen af det nye pallesystem, der blev brugt til transport af pakker og varer i regionen. Erfaringerne viser, at et mere effektivt pallesystem i biler kan spare brugen af et køretøj om ugen både på den 1.450 km lange strækning mellem Tromsø - Tana tur-retur og i lokal trafik mellem Tana og Kirkenes. Lignende effekter blev opnået i rutetrafik mellem Tromsø og Alta og i lokal trafik mellem Alta og Hammerfest. Posten og Brings terminaler i Oslo, Fredrikstad, Førde, Tromsø, Bjerkvik, Alta og Tana blev inkluderet i testen.

- Det er en stor anerkendelse, at Posten og Bring, en af Nordens største logistikvirksomheder, har valgt vores løsning til at strømline logistikken. Vores vision er at skabe cirkulære løsninger, der er gode for både økonomien og miljøet, siger Steen Frederiksen, administrerende direktør for SpaceInvader.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125