23948sdkhjf

Mærsk på støt kurs i Q1

Markante stigninger i omsætning og resultat.

A. P. Møller – Mærsk A/S kom ud af årets første kvartal med rekordregnskab – drevet frem af containertransporten hos Ocean.

Omsætningen i Q1 steg 30 procent eller 2,9 mia. dollars til 12,4 mia. dollars drevet af en stigning i Ocean på 31 procent eller 2,2 mia. dollars. Omsætning i Logistics & Services steg 42 procent.

Indtjening før renter, skatter og afskrivninger (EBITDA) steg fra 1,5 mia. til 4 mia. dollars, hvoraf 85 procent kom fra Ocean.

Resultat af primær drift (EBIT) landede på 3,1 mia. dollars fra cirka en halv mia. dollars i Q1 2020, hvoraf de 2,7 mia. dollars kom fra Ocean – en stigning fra 348 mio. dollars.

Administrerende direktør i A.P. Møller - Mærsk A/S, Søren Skou:

- A.P. Møller - Mærsk kom exceptionelt godt ud af første kvartal 2021 med et rekordresultat. Den høje vækst og indtjening var drevet af solid fremgang på tværs af Ocean, logistik og havneforretningen. Høj efterspørgsel førte til flaskehalsproblemer og mangel på containere og kapacitet, hvilket sendte fragtraterne i vejret.

- Vores fokus er fortsat på den langsigtede transformation af A.P. Møller - Mærsk og vi prioriterer vores kunders behov for integrerede logistikløsninger. Strategien er blevet yderligere bekræftet i første kvartal, og dialogen med vores kunder handler i stigende grad om langsigtede, værdibaserede partnerskaber frem for kortsigtede her-og-nu løsninger. Det er grundstenen for en fortsat stabil vækst i A.P. Møller – Mærsk, siger Søren Skou og fortsætter:

- Overordnet set er vi meget tilfredse med den positive udvikling i forretningen i første kvartal. Den høje indtjening leder til et afkast på den investerede kapital (ROIC) på 15,7 procent. Sammen med de stærke frie pengestrømme muliggør det yderligere investeringer i transformationen samtidig med, at vi både accelererer det eksisterende aktietilbagekøbsprogram og samtidig lancerer et nyt program på cirka 5 mia. dollars over de kommende to år, siger han.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125