23948sdkhjf

HTC vil hjælpe nye logistikvirksomheder

Hirtshals Transport Center stifter terminalen Opmax.

Hos Hirtshals Transport Center (HCT) har man længe gået med tanker om, hvordan man kan tiltrække nye virksomheder til transportcentret og byen, der med mange daglige færgeruter til Norge fungerer som knudepunkt mellem naboerne mod nord og det europæiske kontinent.

Med stiftelsen af terminalen Opmax, der tilbyder depotudlejning, opmagasinering og kontorfaciliteter til private og erhverv i Hirtshals, er håbet, at transport-, logistik- eller speditionsvirksomheder vil få øjnene op for at flytte dele af virksomheden hertil – eller give nystartede virksomheder blod på tanden til at begynde erhvervseventyret i det nordjyske.

Forskellige muligheder

- Jeg har selv flyttet mit kontor herop, siger Tonni Sørensen, der som administrerende direktør for HTC står bag stiftelsen af Opmax. Den nye virksomhed er en del af HTC, der har beliggenhed i en nyerhvervet ejendom på Dalsagervej 18 tæt på HTC, centrum og Hirtshals Havn. På et 6.000 kvadratmeter stort areal har HTC tre haller og kontor/velfærdsbygninger til leje. Hallerne er indrettet til lagerhotel og depotrum, hvor der er mulighed for opbevaring af al slags gods.

Om baggrunden for Opmax siger Tonni Sørensen:

- HTC fik for fire år siden afsat de sidste ledige arealer. Så vi var nødt til at fremtidssikre os. Nu har vi fået byggemodnet 140.000 kvadratmeter, hvor vi har en forventning om, at der med os som knudepunkt til Norge - må være nogen, der kan se en ide i at have arealer i Hirtshals. Så hvis man overvejer at starte et firma, afdeling eller filial op og har brug for lager eller kontorer, står vi klar på terminalen Opmax til at hjælpe, siger han.

I lagerhotellet har man mulighed for leje, hvad enten det drejer sig om 1 kvadratmeter eller en hal på 900 kvadratmeter med læsserampe i en måned eller mere, modtagelse/udlevering af gods med egen 2,5 t truck på alle hverdage og for opbevaring i tørre og/eller opvarmede haller.

Privat og erhverv

Direktøren fortæller, at anlægget egner sig særlig godt til virksomheder inden for spedition og logistik, der både kan have brug for lager- og kontorfaciliteter.

- Vi tror, at faciliteterne måske kunne bruges til at kickstarte en speditør eller vognmand, for hvad de brancher angår, har vi fantastiske muligheder. Man kan komme rigtig billigt i gang, for vi ligger i den billige ende, siger Tonni Sørensen om faciliteterne, der stod klar til indflytning i oktober.

- I transportcentret har vi set flere eksempler på, at virksomheder er startet op i vores faciliteter, for derefter at få så meget succes, at de måtte flytte ud på grund af manglende plads. På samme måde håber vi, at andre også vil finde værdi i vores nye faciliteter. Hirtshals udmærker sig jo blandt andet ved, at man kan bruge området som omlæsningsstation i stedet for eksempelvis Padborg, og således ville man kunne spare meget kørsel i Danmark, og det er ikke uvæsentligt, siger direktøren.

Han tilføjer, at førsteprioriteten er de professionelle transportører med gods, men at faciliteterne også henvender sig til private med opbevaringsbehov.

- Vi har jo meget fokus på gods, men i løbet af processen har vi også fået henvendelser fra private, der også har brug for opbevaring. Depotrummene giver mulighed for at leje depotrum i forskellige størrelser. Det er muligt at køre direkte fra gaden og ind i den opvarmede hal til sit lejede depotrum, eller man kan vælge at få sit depotrum leveret stående på en trailer på sin adresse og dermed spare meget tid og omlæsninger. Terminalen Opmax har fire forskellige containere til leje på enten 2,25, 3, 4 eller 5 meter, men kan fremskaffe større, såfremt behovet melder sig, slutter Tonni Sørensen.

(Denne artikel er også bragt i Transport Tidende nummer 22/2020 i temaet 'Lager, logistik og ejendomme').

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.144