23948sdkhjf

Tyskland bygger brintstation til tog

- Vi bør overveje infrastruktur med brint i Danmark, siger Emmanuel Henry fra Alstom Danmark.

Mens de fleste lande i verden fortsat befinder sig i overvejelsesfasen omkring etablering af brintteknologi, har man nu i Tyskland taget et første spadestik til en brintstation, der skal bygges i Industriepark Höchst over de næste par måneder.

Dermed er startsignalet givet til den første brintpåfyldningsstation til persontog i Hesse – og den kun anden i hele verden. Her vil verdens største brændselscelle-togflåde med passagertrafik blive forsynet med brint fra december 2022.

- Infrastruktur med brint er et stort og vigtigt tema, som vi bør overveje her i Danmark. Hvis vi kun taler om el- eller batteritog overser vi en værdifuld og emissionsfri mulighed i brinttoget, siger Emmanuel Henry, administrerende direktør i Alstom Danmark.

Tysk ”pacemaker”

Statssekretær Deutschendorf gav startsignalet til dette projekt mandag den 26. oktober sammen med RMV’s administrerende direktør, Knut Ringat, Dr. Jörg Nikutta, administrerende direktør for Alstom Tyskland og Østrig, og Dr. Joachim Kreysing, administrerende direktør for industriparkoperatøren Infraserv Höchst. Alstom leverer de brændselscelletog, som RMV vil bruge, mens Infraserv Höchst, operatøren af industriparken, bygger og driver tankstationen.

- Hesse er en pacemaker på vej til klima- og miljøvenlig mobilitet, som Taunusnetz-projektet også viser. I 2022 erstatter forureningsfrie brændselscelletog de gamle dieselbiler der - en elektrisk operation uden luftledninger, hvilket også kan være et interessant alternativ for andre regioner. Jeg vil gerne takke RMV og Industriepark Höchst for deres mod til at realisere dette innovative projekt, lyder det fra statssekretær Deutschendorf.

For transportforbundet Rhine-Main har projektet en meget speciel betydning, siger Knut Ringat, administrerende direktør i RMV:

- Med Alstoms brændselscelletog åbner vi et nyt kapitel om emissionsfri mobilitet hos RMV. Med de 27 køretøjer sætter vi en verdensrekord: Ingen andre steder er der en så stor brændselscelleflåde inden for lokal offentlig transport. Jeg er meget glad for, at vi er i stand til at gennemføre dette mammutprojekt til tiden og på budgettet, siger Knut Ringat om projektet, der har en værdi af 500 mio. euro.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095