23948sdkhjf

EP-medlem sætter fokus på dyretransporter

Det socialdemokratiske medlem af Europaparlamentet, Niels Fuglsang, skal med på dyretransport i næste uge.

Midt i en tilspidset strid om danske myndigheders bødepraksis over for lastvognschauffører og transportvirksomheder, der udfører dyretransporter, skal medlem af Europa-Parlamentet, Niels Fuglsang (S), der er næstformand i parlamentets dyrevelfærdsgruppe, med ud på en dyretransport til Tyskland.

Det oplyser han til Transport Tidende via en sin pressemedarbejder.

Helt uafhængigt af den aktuelle danske slagsmål om det rimelige i at gøre dyretransportchauffører ansvarlige for dyrenes helbredstilstand når de læsses på lastbilen og under den efterfølgende transport, har Niels Fuglsang indvilliget i at køre med på en dyretransport fra Danmark til Tyskland fredag i næste uge.

Det sker sammen med europaparlamentsmedlemmet Asger Christensen (V), der er medlem af en komite i parlamentet, der har fokus på dyrevelfærd under transport.

Niels Fuglsang skal dagen forinden besøge DTL Dyr torsdag i næste uge, inden han sammen med Asger Christensen køre med på en dyretransport til Tyskland for at stifte nærmere bekendtskab med forholdene.

Niels Fuglsang er som nævnt  næstformand i EU-parlamentets dyrevelfærdsgruppe og har ordentlige og kortere dyretransporter som én af sine mærkesager.

Han udtaler til Transport Tidende:

- Det afgørende for mig er, at ingen dyr unødigt lider under transport. Derfor er der regler for, at dyrene ikke må pådrage sig skader og sår under transporten. Jeg kan forstå, at en del transportører er vrede over konsekvenserne ved at overtræde EU-reglerne, fordi de mener, at de ikke kan kontrollere, om dyrene havde pådraget sig skaderne allerede hos landmanden inden. Jeg vil selvfølgelig gerne i dialog med transportørerne og landmændene om hvorvidt byrden og ansvaret er fordelt bedst muligt, men i mellemtiden vil jeg opfordre dyretransportørerne til at være sit ansvar voksent og tjekke deres last, inden de begiver sig ud på en lang transport, og overholde den eksisterende lovgivning, i stedet for at true med strejke.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126