23948sdkhjf

Speditører vil investere sig ud af krisen

Over halvdelen af danske speditionsvirksomheder har haft faldende omsætning under coronakrisen, viser ny analyse af 3-top og Danske Speditører.

Hvor hårdt har danske speditionsvirksomheder været ramt på top- og bundlinje under coronakrisen - og hvilke værktøjer er taget i brug for at klare sig igennem?

Det forsøger en ny undersøgelse foretaget blandt medlemmer af Danske Speditører at belyse.

Analysen, der er foretaget af konsulentvirksomheden 3-top, blev offentliggjort for nylig i forbindelse med Danske Speditørers online-konference Fremtidens Logistik 2020. Den viser blandt andet, at over halvdelen af respondenterne har oplevet faldende omsætning under coronakrisen, og at flere end fire ud af fem virksomheder vil investere sig ud af coronakrisen.

Målet med undersøgelsen har været at videndele med konkurrenter og kollegaer – tage ved lære, både af virksomheder, der har klaret sig godt og dem, der har klaret sig mindre godt - så branchen fremover er bedre rustet til at klare sig igennem kommende sundheds- og finanskriser.

Investeringer som medicin

Analysen af danske speditionsvirksomheder tager sit udgangspunkt i en spørgeskemaundersøgelse sendt ud til samtlige af brancheorganisationens medlemmer, hvoraf 23 procent svarede (32).

57 procent svarer, at de under coronakrisen har haft en faldende eller markant faldende omsætning.

Cirka 30 procent har klaret sig entydigt godt – det vil sige stigende eller stabil omsætning og stigende eller stabil indtjening. 40 procent har klaret sig tilsvarende entydigt dårligt – altså de nævnte parametre med omvendt fortegn. I undersøgelsen er der en overvægt af store virksomheder, som har klaret sig entydigt godt, og en overvægt af små virksomheder, der har klaret sig entydigt dårligt.

Blandt samtlige respondenter springer det i øjnene, at hele 84 procent har lært af coronakrisen, at de skal investere i teknologi som eksempelvis digitalisering de kommende år. To ud af tre virksomheder har fået et bedre indblik i egne styrker og svagheder, mens der hos en ud af tre er en vis erkendelse af behovet for et bedre forandringsberedskab.

- Speditionsvirksomheder har en meget høj grad af private ejerledelse, og det har været med til at gøre beslutningsvejen kortere fra top til yderste forpost. Det giver en agilitet, men også et beredskab, da man kan foretage dybe ændringer forholdsvist hurtigt, siger Jan Brunchmann fra konsulentvirksomheden 3-top.

Danske Speditørers Fremtidens Logistik 2020 finder sted på tre på hinanden følgende onsdage i oktober og november – med start 21. oktober.

Læs meget mere om Fremtidens Logistik 2020 og undersøgelsen blandt danske speditionsvirksomheder i Transport Tidende nummer 20.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125