23948sdkhjf

Vestas-direktør er ny WindEurope-formand

Philippe Kavafyan skal stå i spidsen for europæisk energiomstilling.

Den europæiske brancheorganisation for vindenergi WindEurope udpeger Philippe Kavafyan, administrerende direktør i MHI Vestas Offshore Wind, som ny bestyrelsesformand for en periode på 18 måneder.

Philippe Kavafyan overtager posten fra Vattenfalls Gunnar Groebler.

Desuden udnævnes Nicolas Couderc, executive vice president hos EDF Renewables, som næstformand i WindEurope.

Philippe Kavafyan:

- Den europæiske vindindustri skal spille en central rolle i forhold til at adressere to kæmpe udfordringer: Den økonomiske krise som følge af COVID-19 sundhedskrisen og en ordentlig transformation mod et bæredygtigt energisystem. Som vindkraft bliver mainstream, har vi som branche et ansvar for at sikre en inkluderende vej til en dekarboniseret fremtid, siger WindEuropes nye formand.

Philippe Kavafyan har en baggrund som ingeniør og han har været topchef hos MHI Vestas Offshore Wind siden 2018.

Giles Dickson, administrerende direktør i WindEurope:

- Gennem hans fremragende arbejde hos MHI Vestas har Philippe Kavafyan vist sin vision for energiomstillingen – og leveret. Han har gjort MHI Vestas til en førende spiller inden for offshore vind i Europa og omkring i verden. Vi er glade for at kunne byde velkommen til en så exceptionel leder som vores nye formand. Hans omfattende viden om europæisk energi vil skabe de næste skridt på vindenergiens vej til at blive Europas førende kilde til elektricitet, siger Giles Dickson.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125