23948sdkhjf

HHLA hårdt ramt i første halvår

Coronapandemien satte sit tydelige aftryk på halvårsregnskabet.

Halvårsrapporten for første halvår 2020 hos den tyske terminaloperatør HHLA, Hamburger Hafen und Logistik AG, bærer tydeligt præg af coronapandemiens konsekvenser.

Koncernomsætningen faldt i H1 med 9,4 procent til 628,4 mio. euro – cirka 4.675 mio. kr., mens koncerndriftsresultat (EBIT) faldt 51,5 procent til 55,5 mio. euro.

Som følge af svage handelsvolumener særligt i andet kvartal faldt gennemløbet af containere desuden markant i første halvår.

Bestyrelsesforkvinde i HHLA, Angela Titzrath:

- De foranstaltninger, der blev indført i andet kvartal for at begrænse coronapandemien, har udgjort hidtil usete udfordringer for samfundet og erhvervslivet. Som en virksomhed, der indgår i den kritiske infrastruktur-logistikkæde, har vi ikke desto mindre konsekvent opretholdt vores ansvar og troværdigt fastholdt forsyningsruter i Tyskland og Europa. Ved hjælp af omkostningsreduktioner og tilbageholdenhed i vores kapitaludgifter har vi forsøgt at begrænse krisens stærke indvirkning på vores resultater og at være klar, når situationen letter igen, siger Angela Titzrath.

HHLA oplyser, at koncernen forventer yderligere stort fald i omsætning og indtjening for årsresultatet i 2020.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.127