23948sdkhjf

Mærsk: Datterselskaber flytter hjem til moderselskabet

Damco og Safmarine vil fra udgangen af 2020 ikke længere være selvstændige brands i Mærsk-koncernen.

Fra udgangen af 2020 vil Mærsks datterselskaber; speditionsvirksomheden Damco og det sydafrikanske rederi Safmarine, ikke længere præsenteres som selvstændige virksomheder i Mærsk-familien, men blive integreret i hovedkoncernen på Esplanaden i København.

En mere integreret virksomhed

Som følge af Mærsks rejse mod at blive en mere integreret container- og logistikvirksomhed offentliggjorde selskabet omstruktureringsplanerne tirsdag formiddag, der indebærer, at Safmarine integreres i Mærsk, mens Damco bliver en del af selskabets Ocean & Logistics-segment. Det sker for at øge kundeoplevelsen, forbedre end-to-end leveringen samt for at blive en mere integreret containertransport- og logistikvirksomhed, der i højere grad samler og simplificerer kundernes forsyningskæder, lyder det fra Vincent Clerc, administrerende direktør i Ocean & Logistics hos A.P. Møller – Mærsk A/S.

- Vores kunder er hjertet i vores vision. Deres forandrende behov i forsyningskæden øger efterspørgslen på flere transportmuligheder, og for at imødekomme disse behov, bringer vi vores selskabs ekspertise og evner endnu tættere sammen. Disse skridt er meget vigtige for at accelerere vores transformation, siger Vincent Clerc.

Øvelsen vil berøre mellem 26.000 og 27.000 ansatte hos Mærsk, hvor en lang række medarbejdere får nye funktioner eller teammedlemmer, fordi Safmarine-ansatte skifter til Mærsk-brandet, og Hamburg Süd og Mærsk får samme regioner frem for selvstændige regioner, som det er tilfældet i dag.

Det oplyser Mærsk til Ritzau Finans.

- Med integrationen af Safmarine kan vi tilbyde Safmarines kunder det komplette ocean og supply chain produkt samt mere skala. Samtidig er jeg rigtig glad for at have Safmarines passion for kunderne tættere på Mærsk ved at forene vores hold, siger Vincent Clerc.

Han tilføjer, at det ligeledes i Damcos tilfælde er blevet vurderet, at selskabets værdi vil stige som en mere integreret del af moderselskabet.

- Virksomheder har behov for Air og LCL produkter for at forbinde deres forsyningskæder og med disse produkter på plads i vores globalt integrerede portefølje sigter vi mod at betjene vores virksomheder bedre og mere effektivt på tværs af forsyningskæder, siger Vincent Clerc.

Omstruktureringerne betyder, at Safmarine og Damco ikke længere vil blive markedsført som selvstændige brands fra udgangen af 2020.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126