23948sdkhjf

Mærsk vil bore kulstofneutralt

Investerer i amerikansk energivirksomhed.

Maersk Drilling investerer nu i ny teknologi, der på sigt skal muliggøre kulstofneutral boring.

Det danske selskab investerer nærmere bestemt 1 mio. dollars i californiske Clean Energy Systems, der arbejder på at udvikle en teknologi kaldet Carbon-Negative Energy. Konceptet bygger på teknologi oprindeligt udviklet til rumfartsindustrien.

- Ved at investere i Clean Energy Systems’ koncept bidrager til vi til virkeliggørelsen af en ny teknologi, der kan fjerne CO2 fra atmosfæren. Vi tror på, at verden har brug for en bred portefølje af teknologier og løsninger for at imødegå den udfordring, som klimaforandringerne udgør, og ved at engagere os i dette projekt støtter vi udviklingen af kulstoffangst og -lagring på en måde, der kan gøre det muligt for os at komme tættere på CO2-neutral boring, siger Morten Kelstrup, driftsdirektør i Maersk Drilling.

Carbon-Negative Energy konceptet baserer sig på brugen af biomasseaffald som brændstof til at producere syntesegas, hvorfra vedvarende naturgas og hydrogen udskilles til salg.

- Vi er meget begejstrede over at arbejde sammen med Maersk Drilling i disse innovative projekter om at fjerne CO2 fra atmosfæren på kort sigt, mens vi producerer vedvarende brændstoffer til transport. Carbon-Negative Energy kan være en vigtig bidragyder til at hjælpe selskaber med at opnå deres netto nul-kulstof mål, og disse projekter kan gentages i Europa og på andre markeder, siger Keith Pronske, præsident og administrerende direktør i Clean Energy Systems.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094