23948sdkhjf

Kæmpehavn kickstarter økonomien

Havnen i Rotterdam vil rejse sig ovenpå hårdt første halvår.

Europas travleste industrihavn i Rotterdam mærkede også konsekvenserne af den globale coronapandemi i årets første halvår.

2020’s første seks måneder bød således på et gennemløb af i alt 218,9 mio. tons gods, hvilket var en tilbagegang på 9,1 procent mod rekordhalvåret første halvår 2019.

H1 2020 bød på et betragteligt fald i mængden af kul, malmprodukter og mineralolieprodukter, et lille fald i gennemløb af containere og en stigning i gennemløb af biomasse og LNG.

På grund af blandt andet øgede lejeindtægter formåede Port of Rotterdam dog at øge omsætningen med 0,7 procent til 360,4 mio. euro.

Allard Castelein, administrerende direktør i Port of Rotterdam Authority:

- Den hollandske økonomi og havnen i Rotterdam er afhængig af udviklingen i verdenshandlen. Den negative økonomiske påvirkning af COVID-19 pandemien mærkes globalt. Det bør derfor ikke komme som nogen overraskelse, at volumenerne i de sidste seks måneder var betragteligt lavere end samme periode sidste år. På den lyse side viste det sig, at volumenerne i andet kvartal var bedre end oprindeligt forventet, siger han.

På trods af coronapandemien forblev Rotterdam Havn gennem hele halvåret 100 procent operationel, siger direktøren.

- Det ligger ikke i Rotterdams natur at læne sig tilbage og kigge. Derfor har havnemyndighederne igangsat en undersøgelse, der skal fastlægge, hvilke offentlig-private investeringsprojekter, der hurtigt kan sættes i gang. På den måde kan regeringen og havnen i Rotterdam samarbejde om yderligere at gøre økonomien mere bæredygtig, mens vi på samme tid giver den en kickstart, siger han.

Havnen i Rotterdam vil på grund af de usikkerheder, pandemien skaber, ikke offentliggøre havnens forventninger for resten af 2020, men skriver dog, at man forventer, aktiviteten bliver betragteligt lavere end i 2019.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093