23948sdkhjf

Luftfragten i langsom bedring

IATA: Fortsat en udfordring at gøre forretning.

Den globale luftfragtbranche er i langsom restitution oven på COVID-19 pandemien, der i næsten fem måneder nu har lammet luftfartsindustrien.

Ifølge den internationale luftfartsorganisation IATA faldt efterspørgslen på den globale luftfragt i juni med 17,6 procent sammenlignet med juni sidste år – målt i FTK, (Fragt-Ton-Kilometer – ét ton gods fragtet én kilometer).

Det er en beskeden forbedring i forhold til maj, hvor luftfragten dalede 20,1 procent mod maj 2019.

Den globale kapacitet faldt 34,1 procent – stort set uændret i forhold til maj. Belly kapacitet faldt 70 procent som følge af de manglende passagerfrekvenser.

- Luftfragten er langt sundere end passagermarkedet, men det er fortsat meget svært at gøre forretning. Mens den økonomiske aktivitet genstarter efter en omfattende lockdown, er der ikke sket en særlig vækst i efterspørgslen. Hasten med at få personligt beskyttelsesudstyr ud til markeder er aftaget, da forsyningskæderne blev reguleret, hvilket har givet afsendere mulighed for at benytte billigere muligheder som sø- og banetransport, siger Alexandre de Juniac, administrerende direktør og generaldirektør hos IATA.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094