23948sdkhjf

- En rumænsk kommissær skal ikke stå i vejen for vejpakken

ITD-formand ærgrer sig over østeuropæisk modstand mod EU’s Mobilitetspakke.

ITD’s bestyrelsesformand, Christian Sørensen Madsen, melder sig nu også ind i koret af danske transportprofessionelle, der ikke har meget til overs for EU-transportkommissær Adina Văleans kritik af EU’s Mobilitetspakke – i daglig tale ”vejpakken”.

Udkonkurrerer danske vognmænd

I ITD-formandens klumme ”Udsyn” siger Christian Sørensen Madsen, at ITD ærgrer sig over, at kommissæren forsøger at stikke en kæp i hjulet på pakken med argumentet om, at forslaget kan være i strid mod den europæiske grønne pagt og målet om et klimaneutralt EU senest i 2050.

- Den påstand har efter min opfattelse ingen gang på jord. I dag bliver østeuropæiske lastbiler sendt fra øst til vest og nord til syd uden nogen som helst hensyntagen til miljø og tomkørsel, men udelukkende for at være der, hvor de via deres billige lønninger kan udkonkurrere i vores tilfælde danske vognmænd, siger Christian Sørensen Madsen fra ITD, der som organisation selv repræsenterer en række danske transport- og vognmandsvirksomheder, der historisk har benyttet sig af at udføre transport i Danmark på hvide plader.

Intet nyt under solen

Christian Sørensen Madsen tilføjer, at det i fremtiden vil være transportopgaverne, der afgør, hvor bilerne skal køre hen og ikke billige chaufførlønninger.

- Vejpakken vil netop være med til at sikre, at det i højere grad bliver transportopgaverne, der flytter lastbilerne fra sted til sted i Europa og ikke chaufførlønninger. Det vil kun være med til at gavne miljøet, da tomkørsel på den måde mindskes. De enkelte landes vognmænd vil derfor på sigt komme til at køre mere af det gods, der transporteres og produceres i det enkelte land. Det må da alt andet lige være mere miljørigtigt, siger ITD-formanden.

ITD mener, at den samlede vejpakke er vigtig at gennemføre og glæder sig ved, at den rumænske transportkommissær sandsynligvis ikke får held med sin modstand. Der er nemlig intet nyt i Kommissionens modstand mod vejpakken, siger han.

- De har fremført deres argument flere gange under forhandlingerne, og det er en bekymring, som politikerne i både EU-Parlamentet og Ministerrådet har været bekendt med forud for deres vedtagelser af pakken. Politikerne har stået fast på Vejpakkens fulde indhold, og som EU-Parlamentariker Søren Gade har påpeget skal man nok også se på den rumænske transportkommisærs udmelding som et forsøg på at markere sig i forhold til sit eget bagland, siger Christian Sørensen Madsen.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14