23948sdkhjf

Husk at tjekke den brugte bil for skader og mangler

Dette er sponsoreret indhold

Hvis du er på udkig efter en brugt bil, er det vigtigt, at du tjekker den igennem for skader og mangler. Tjek den brugte bil for glasskader inden du skriver under, ellers kommer du selv til at stå med en dyr regning i sidste ende. Med nedenstående kan du blive bekendt med de forskellige love på dette område.

Få repareret stenslaget på et værksted

Der skal ikke ret meget til, før skaden er sket. En lille sten falder ned på ruden, og straks har man et stenslag. Det er frustrerende, for det kan være forstyrrende for ens synsfelt og er vigtigt at få ordnet hurtigst muligt. Heldigvis får mere end halvdelen dækket reparation af stenslag på et værksted af deres forsikring. Det betyder også, at der ikke er nogen undskyldning for ikke at få det ordnet, når uheldet er ude. Hvis du er på udkig efter en brugt bil, er det også rigtigt vigtigt, at du tjekker bilen efter i sømmene. Det indebærer blandt andet at tjekke bilen for skader og mangler, herunder stenslag. Stenslag i din rude, kan nemlig i sidste ende føre til en fuldstændig revnet rude.

Er du i tvivl om skaden på din forrude er ulovlig?

Fra den 20. maj 2018 trådte et nyt regelsæt omkring syning af biler i kraft som følge af Europa-Parlamentets vedtagelse. Det gamle regelsæt blev altså herved erstattet af et meget strengere regelsæt. Det forventes derfor, at langt flere biler ikke består synstesten i første omgang og vil blive kaldt til omsyn. De nye regler har gjort det op til synsmanden at vurdere, om bilen bliver godkendt ved synstesten. Hvis synsmanden vurderer, at en eventuel skade i forruden inden for viskerfeltet er til gene for synet, skal bilen til omsyn. Det er generelt altid en god ide at få skifte et stenslag hurtigst muligt, inden det fører til større revner i ruden og til sidst ender i et komplet rudeskift. Synsmanden har også muligheden for at vurdere, at en eventuel skade uden for viskerfeltet skal ordnes. Det betyder, at bilen får en betinget godkendelse ved første synstest, og bilen er først lovlig, når skaden er ordnet. Her er det altså vigtigt, at skaden bliver repareret lige efter synstesten. Ydermere kigger synsmanden også efter misfarvninger eller andre forhold, som kan være til gene for synet.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078