23948sdkhjf

Billund kæmper fortsat med fragten

Ruter starter langsomt op, og passagerer vender så småt tilbage.

Hos Billund Lufthavn kæmper man fortsat mod de påvirkninger, COVID-19 pandemien har betydet for den globale luftfartsindustri.

Som stort set alle andre aktører i branchen har nedgangen i passager- såvel som luftfragttallene været til at tage og føle på.

Fragten fortsat ramt

I juli måned håndterede medarbejderne i lufthavnen 4.620 tons luftfragt – en nedgang på cirka en fjerdedel mod samme måned 2019. Importen faldt 43 procent, mens eksporten dalede 16,4 procent.

I årets første syv måneder er luftfragtmængderne i lufthavnen faldet 10,7 procent.

- Trenden med tilbagegang i luftfragt fortsætter ind i juli. Tilbagegangen er både på import og eksport. En del af forklaringen skal findes i, at der er lavere kapacitet på store passagerfly, som følge af færre afgange, ud af de europæiske hub-lufthavne til Kina og USA, men samhandlen er også påvirket af COVID-19, siger Jan Hessellund, administrerende direktør i Billund Lufthavn.

Passagerruter vender tilbage

Som følge af de globale rejserestriktioner har passagertrafikken været hårdest ramt. Her er der dog så småt bedring at måle.

I juli gik 73.653 passagerer igennem tælleapparaterne, hvilket er en nedgang på 82,7 procent fra 424.585 i juli 2019.

Fra og med januar til juli er passagerantallet faldet med 68,5 procent.

- Det vil være selvdestruerende at fokusere på det negative, så vi glædes over, at den første charterrejse fra Danmark fløj ud af Billund Lufthavn. Vi glædes over, at der er vendt mange af de tidligere flyselskaber tilbage, både netværksselskaber, lavprisselskaber og charterselskaber. På nuværende tidspunkt er der billetter til over 40 direkte destinationer til salg, siger Jan Hessellund.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094