23948sdkhjf

Betalingsbro har tung trafikfremgang

Øget tung trafik på Kronprinsesse Marys Bro.

Borgere og professionelle trafikanter - herunder lastbilvognmænd - stod i kø for at “dumpe” den nye broforbindelse Kronprinsesse Marys Bro, da broen åbnede. Årsagen var naturligvis at den nye bro var en betalingsbro. De ville alle hellere sidde i kø på den gamle Kronprins Frederiks Bro, der fortsat er i drift og gratis at benytte.

Men trafiktallene tyder på, at flere og flere vælger betalingsbroen - både personbiler og lastvogne.

Der er fortsat langt flere, der vælger den gratis broforbindelse. Det viser trafiktællingerne fra Fjordforbindelsen Frederikssund. 

Dagsgennemsnittet på Kronprins Frederiks Bro har siden åbningen af den alternative rute ligget faktisk udviklet sig positivt og nåede op på et dagsgennemsnig på 19.960 motorkøretøjer i juni 2020. Trafikken tog dog store dyk i starten af Corona-krisen, hvor døgngennemsnittet nåede ned på under 15.000 biler.

Men Kronprinsesse Marys Bro satte også rekord i juni med et døgngennemsnit på 3.512 motorkøretøjer. Det er næsten 600 flere end i oktober sidste år, hvor broen var åbnet.

Lastvogne over 3,5 tons totalvægt skal anvende Kronprinsesse Marys bro. Her har trafiktallene også sat rekord på den nye bro, da døgngennemsnittet nåede op på 428 enheder. Det er godt og vel en tredjedel flere end i åbiningsmåneden i oktober 2020.

Det tunge trafik er til gengæld - som forventet - faldet fra knap 200 til 157 enheder i døgngennemsnit på Kronprins Frederiks Bro.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078