23948sdkhjf

Lloyd’s List: besætningsomkostniger stiger voldsomt

Prishop på flybilletter, karantæne og corona-tests presser besætningsomkostninger dramatisk i vejret.

Selv om det er blevet lidt lettere at udskifte besætningsmedlemmer på den globale handelsflåde, så er det ikke blevet billigere – snarere tvært imod.

Ifølge Lloyds List er rederiernes omkostninger i forbindelse med bemandingen af skibene steget dramatisk.

Det er især luftfartsselskaberne, der har hævet priserne på flybilletter voldsomt, som har øget bemandingsomkostningerne. Oven i kommer øgede hotelomkostninger til søfolk, der er i karantæne og omkostninger til corona-test af besætningsmedlemmerne.

Sammenlagt betyder det at rederiernes omkostninger i forbindelse med udskiftning af besætninger er steget med op mod 150 procent.

I nogen tilfælde er omkostningsstigningen endnu mere dramatisk. Flybilletter på visse ruter mellem Asien og Europa er i nogen tilfælde blevet fem gange dyrere end før corona-epidemien ramte søfarten og resten af verden.

40 procent ramt

Ifølge Lloyd’s List er omkring 40 procent af verdens søfolk ramt af de konstant skiftende og vidt forskellige regler for ind- og udrejse, flytransport, karantænekrav m.v. Kun omkring en fjerdedel af de planlagte besætningsrotationer er gennemført.

Ifølge de seneste estimater er 300.000 søfarende fortsat strandet ombord på skibe, de for længst skulle have været afløst fra. Det tilsvarende antal søfolk, der skulle have afløst dem er til gengæld arbejdsløse.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125