23948sdkhjf

Kurt Beier kræver erstatning for tab af anseelse

- Naturligvis driver vi ikke menneskehandel, siger Karsten Beier fra Kurt Beier Transport.

- Sagen har været en stor belastning for vores virksomhed; vi ønsker kun at drive forretning inden for landets love og bestemmelser. Jeg er derfor meget tilfreds med, at der ikke kommer nogen sag om menneskehandel. Det har været den ubetinget alvorligste anklage. Det er meget vigtigt for mig, at anklagemyndigheden nu også indser det, som vi i Kurt Beier Transport hele tiden har sagt: At der ikke er fugls føde på den anklage. Naturligvis driver vi ikke menneskehandel. Og den mistanke er nu heldigvis fuldstændig bortvejret. Vi vil på den baggrund kræve erstatning for at have haft en sigtelse hængende over hovedet – med deraf følgende tab af anseelse.

Ordene kommer fra Karsten Beier, ejer og administrerende direktør i Kurt Beier Transport A/S, der nu bringer en officiel udtalelse oven på onsdagens nyhed om, at anklagemyndigheden i Syd- og Sønderjyllands Politi har besluttet, at der skal rejses tiltale mod transportvirksomheden Kurt Beier Transport A/S og en række ledende personer i selskabet.

Uforstående over for åger

Anklagemyndigheden vurderer, at Kurt Beier Transport A/S har overtrådt straffelovens § 286 om åger af særlig grov beskaffenhed samt udlændingelovens § 59 om blandt andet bygningsreglement. Derimod fandt myndigheden ikke grundlag for tiltale om menneskehandel.

- I forhold til beskyldningen om ”åger” stiller jeg mig helt og aldeles uforstående over, at anklagemyndigheden nu har besluttet sig for at føre sagen videre. Der er tale om en meget vidtløftig fortolkning af begrebet, hvis det kan kaldes ”åger” at ansætte medarbejdere på andre lønvilkår end danske. Især da når disse medarbejdere er aflønnet i fuld overensstemmelse med love og bestemmelser i det land, hvor vores datterselskab hører hjemme. Er det så også åger, når andre hæderkronede virksomheder anvender arbejdskraft på anden overenskomst end dansk, spørger Karsten Beier.

Bevarer optimismen

Den sønderjyske transportvirksomhed kom i offentlighedens søgelys, da Center Mod Menneskehandel under Socialstyrelsen i oktober 2018 anmeldte firmaet til politiet. Ifølge anmeldelsen skulle flere udenlandske chauffører ansat ved det polske firma HBT Internationale Transporte, der leverede transport til det danske firma Kurt Beier Transport A/S i Padborg, bo og leve under meget dårlige forhold. Chaufførerne skulle således være installeret et sted i Padborg, hvor de boede og sov mange sammen i barakker eller lastbiler med begrænset adgang til toiletter og køkkenfaciliteter. De skulle heller ikke have adgang til lægehjælp eller være omfattet af sygeforsikringer.

- Jeg ser frem til retssagen med ophøjet ro og regner med, at en domstol vil nå frem til den eneste rigtige afgørelse: At afvise anklagemyndighedens påstand. Og jeg glæder mig til, at det på det tidspunkt vil åbenbare sig, at Kurt Beier Transport A/S også her er en virksomhed, der opererer efter gældende lovgivning. Skulle min optimisme imidlertid vise sig ubegrundet, og vi bliver dømt, vil det fuldstændig ændre vilkårene for den danske transportbranche. Kurt Beier Transport A/S er naturligvis langtfra den eneste danske virksomhed, der anvender udenlandsk arbejdskraft på ikke-danske overenskomster. Det er en ærlig sag at ønske, at det ikke må foregå. Men i så fald skal den sag løses politisk og ikke gennem en retssag, siger Karsten Beier og tilføjer, at han henviser til selskabets advokat Anders Németh for yderligere kommentarer.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.142