23948sdkhjf

Lys i horisonten for luftfragten

Den globale luftfragt begynder at flyve i den rigtige retning ovenpå coronapandemien.

Det er ikke i betragtelig grad efterspørgslen, der har haltet for den globale luftfragt under coronapandemien. Branchen har i større udstrækning kæmpet mod de globale rejserestriktioner, der har medført, at næsten samtlige passagerfly verden over har stået på jorden. Passagerfly, der under normale omstændigheder fragter en stor del af den samlede globale luftfragt i bugene – belly cargo.

Bedre end april

Der er dog efterhånden ved at tegne sig et lille lys i horisonten for den globale luftfragt.

Det viser den internationale luftfartsorganisation IATA’s cargotal for maj måned.

I årets femte måned blev der fragtet 20,3 procent mindre luftfragt sammenlignet med maj 2019. Det er en forbedring i forhold til faldet i april på 25,6 procent.

Kapaciteten faldt 34,7 procent. I april faldt kapaciteten 41,6 procent.

Kapacitet til luftfragt ombord på passagerfly – belly cargo – faldt 66,4 procent. I april faldt den 75,1 procent.

- Efterspørgslen på luftfragt faldt med over 20 procent sammenlignet med maj 2019. Og med det meste af passagerflyflåden groundet faldt kapaciteten med 34,7 procent. Forskellen mellem efterspørgsel og kapacitet viser udfordringen i at finde plads på de fly, der stadig flyver. Hvad luftfragt angår, er fremtidsudsigterne for branchen stadig stærkere end passagertransporten, men fremtiden er meget usikker. Den økonomiske aktivitet vokser i forhold til april, efterhånden som nogle økonomier låser op. Men at forudse længden og dybden af recessionen er fortsat svært, siger Alexandre de Juniac, generaldirektør og administrerende direktør i IATA.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079