23948sdkhjf

Britiske speditører håber fortsat på handelsaftale

BIFA bekymrer sig over manglende tid til oplæring af nye medarbejdere.

Britiske speditører nærer fortsat forhåbninger til en handelsaftale mellem EU og Storbritannien på trods af den britiske regerings udmelding om ny toldkontrol og -procedurer fra overgangsperiodens udløb ved udgangen af 2020.

Det britiske speditørforbund BIFA stiller spørgsmålstegn ved, om de britiske toldklarerervirksomheder har tid nok til at omstille sig til de nye procedurer.

Robert Keen, generaldirektør i BIFA:

- En nylig undersøgelse blandt vores medlemmer afslørede, at størstedelen af respondenterne tror, at det er til fordel med en udvidelse af overgangsperioden, hvis der ikke indgås en handelsaftale inden 31. december 2020 og britisk handel med EU kommer til at høre under WTO’s retningslinjer. Denne mulighed er nu af bordet, og vi håber, at en handelsaftale mellem EU og Storbritannien kan være på plads inden årets udgang, siger Robert Keen og fortsætter:

- Selv med en gradvis overgang til de nye grænseprocesser, og løftet om en yderligere investering på 50 mio. pund til told-IT-infrastruktur og oplæring, er vi stadig bekymrede på en række områder, herunder rekruttering af kvalificerede medarbejdere med erfaring inden for toldprocedurer og manglen på ledig tid til oplæring af nyt personale, hvilket man ikke gør på fem minutter. Faktisk har vi en plan, men som altid ligger djævlen i detaljen. Hvor lang tid vil det eksempelvis tage at opbygge den infrastruktur, som regeringen anerkender vil være påkrævet.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.159