23948sdkhjf

Her kan du spare penge på din bil

En bil er en stor udgift, og det bliver ikke bedre af, at det er en af de dårligste investeringer, man kan foretage sig. Værditabet over tid er nemlig stort, og så går det bare hurtigt fra dag 1. Hvis du som så mange andre er overrasket over, hvad det egentlig koster at have en bil, har vi gode råd til dig, så du kan spare penge, hvor det er muligt.

Sammenlign priserne på dine dæk

De fleste af os skifter dæk to gange om året for at tilpasse dækkene til sommer og vinter, og vi ender ofte med at betale i relativt dyre domme, fordi det som bekendt er en komplet udskiftning af alle fire dæk. Når man skifter dæk i Danmark, skal alle fire dæk være med samme mønsterdybde.

Det er til gengæld ikke lovpligtigt at have såkaldte vinterdæk, men det er lovpligtigt at køre med en mønsterdybde på minimum 1,6 mm, selvom mere anbefales. Uanset om du skal finde sommer- eller vinterdæk er der penge at spare, hvis du bruger en sammenligningsportal til at finde billige dæk til din bil.

Du kan også være så heldig at finde helårsdæk, så du slet ikke skal ud at købe nye dæk hvert halve år. Det afhænger dog også af, hvor meget du kører, fordi jo mere du kører, jo mere slides dine dæk og derved også dine mønsterdybder. Du bør dog aldrig vælge det første og bedste, som autoværkstedet anbefaler, da det tit kan gøres en del billigere. Billige dæk finder du hos Daekleader og mange andre sites online, der sælger dæk.

Drop de overfladiske behandlinger

Hvis du går op i din bil, og du udover et transportmiddel også ser det som en hobby, bør de overfladiske behandlinger af bilen være det første, du lægger fra, selvom det kan være svært. Vi ved godt, at det er sjovt at lege med, men hvis behandlingen ikke har en praktisk funktion, kan der være mange penge at spare.

Overvejer du en tuning, men er økonomien presset? Så lad være, fordi en tuning kan koste mange tusinde kroner, og så skal du ovenikøbet være sikker på, at den er lovlig, hvis du ikke vil betale bøder oveni.

Det samme gælder lakering, alufælge og lignende overfladiske tiltag, fordi en bil er et stort monstrum, hvor ekstraudstyr koster mange tusinde kroner. Du kan godt leve uden.

Overvej, om du overhovedet har den rigtige bil dine behov

Man kan spare penge på meget interiør og eksteriør, men det kan være ret så lige meget, hvis din bil bare generelt er alt for dyr i drift til dig. Har du en bil, der kører 7 km/l, giver det sig selv, at du ikke skal ligge og køre langt hver dag, før det bliver rigtig dyrt. Har du langt til arbejde, eller kører du bare meget, bør du helt sikkert finde en mere økonomisk. Ofte kan offentlig transport bedre svare sig på de rigtig lange distancer.

Kører du ligeledes en eksotisk model, kan det godt blive både bekosteligt og besværligt, når det er tid til mekaniker. Det er ikke altid givet, at de har reservedele til lige præcis din bilmodel liggende, og det kan godt tage flere måneder at få importeret de rigtige dele hjem.

Hvis du ikke har en fordelagtig lånebilsaftale, kan du sættes ud af drift i rigtig lange perioder ad gangen, og det er derfor alfa og omega, at du rent faktisk har den rigtige bil til dine behov.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078