23948sdkhjf

Norden indgår strategisk partnerskab

Rederiet Norden annoncerer strategisk partnerskab om produkttankskibe med Diamond S Shipping Inc.

To af verdens største ejere / operatører af produkttankskibe, Dampskibsselskabet Norden og Diamond S Shipping Inc., har oprettet et strategisk partnerskab, DiaNor, der skal lette den kommercielle konsolidering af produkttankskibsindustrien.

Diamond S vil indledningsvis bidrage med 28 medium range (MR2) produkttankskibe til partnerskabet, der markedsføres og drives gennem Norient Product Pool (“NPP”). 

Partnerskabet vil danne en samlet flåde på 90 produkttankskibe i MR2-segmentet.

Diamond S har også til hensigt at bidrage med sin eksisterende kommercielle ekspertise inden for produkttanksektoren til det globale netværk af NPP. Pro forma bidraget fra DiaNor-skibe, Norient Product Pool vil styre cirka 150 tankskibe og blive en af de største operatører af mellemstore produkttankskibe (MR) i verden.

Det fremgår af en meddelelse, som Dampskibsselskabet Norden har udsendt i samarbejde med Diamond S.

Klar leder på produkttankskibe

Craig Stevenson Jr., CEO & President for Diamond S, udtaler

- Vi er glade for at kunne fremme den meget tiltrængte konsolidering af tankbranchen yderligere. DiaNor-partnerskabet er et spændende nyt kapitel for Diamond S. Vi tror, det vil skabe betydelig værdi for både vores aktionærer og vores kunder. Vi har i forvejen samarbejdet med Norden og NPP og mener, at de repræsenterer en avanceret kommerciel organisation i verdensklasse. At tilføje vores betydelige kapaciteter til deres omfattende netværk bør producere en klar leder inden for produkttankskibssektoren.

Aftalen med Diamond S vækker også glæde i Dampskibsselskabet Norden.

- Vi er glade for at indgå dette partnerskab med Diamond S, som vil styrke vores evne til at levere effektive globale transportløsninger til vores produkttankskunder. Diamond S har været en værdsat partner for Norden i fortiden, og vi ser frem til, hvad vi kan skabe sammen i fremtiden, siger Jan Rindbo, der er CEO i Dampskibsselskabet Norden.

Stordriftsfordele

DiaNor-samarbejdet vil ifølge parterne ikke bare gøre det  muligt for Diamond S og Norden at fortsætte med at betjene deres eksisterende klienter via NPP-platformen. De vil kunne tilbyde en forbedret service med en skabelsen af velstyret, homogen flåde, der sikrer fleksibilitet og service af høj kvalitet til alle parter. 

Den kombinerede flåde vil sikre parterne stordriftsfordele, der yderligere forventes at fremskynde udviklingen udvikling af de digitale løsninger, der allerede er i spil i begge organisationer. Stordriftsfordelene vil angiveligt også sikre optimering af driften, herunder forbedret brændstofeffektivitet, samtidig med indkøb af bunker og andre leverandørkontrakter over hele verden kan optimeres.

- Vi er overbeviste om, at de stordriftsfordele, der bliver skabt ved kombinationen af de to flåder , sammen med foreningen af kompetencerne i de to organsiationer, vil sakbe stor værdig for vores interessenter, siger Søren Huscher, der er chef for tankeroperationer i Dampskibsselskabet Norden.

Ledelsen af den kombinerede flåde på omkring 90 MR2-produkttankskibe håndteres fra rederiet Nordens eksisterende kontorlokaler i U.S., Singapore og Danmark og bliver en af de største inden for segmentet.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125