23948sdkhjf

Norvik er nu godsbanehavn

Green Cargo-tog rullede som det første ind på Stockholms nye godshavn.

Stockholms nye godshavn Norvik Port kan nu officielt kalde sig for en godsbanehavn med den første ankomst af et godstog i form af et Green Cargo-tog 9. juni.

- Det er fantastisk, at det første tog nu er rullet ind på Stockholm Norvik Port. Den industrielle linje forbinder Stockholm Norvik Port med hele det svenske jernbanenetværk, er en vigtig forudsætning for bæredygtig transport og en god service til vores kunder, siger Johan Wallén, marketing- og salgschef i Ports of Stockholm.

Ports of Stockholm har bygget lidt over fire kilometer skinner til kommerciel godstogskørsel mellem Stockholm Norvik Port og det svenske jernbanenetværk. En investering på cirka 800 mio. svenske kr.

- I dag transporterede det første tog containere på Green Cargo banenetværket fra Stockholm Norvik Port. Dette er kulminationen på lang tids planlægning i et godt samarbejde mellem partnerne. Stockholm Norvik Port er en moderne havn med en infrastruktur, der imødekommer markedets krav til øget frekvens og kapacitet på banenetværket. Det er primært virksomheder og kunder i Stockholm-regionen og det centrale Sverige, der får et øget behov for robuste og troværdige logistikløsninger i de kommende år. Vi er meget glade for at kunne tilbyde denne service, siger Robert Vintander, branch sales manager hos Green cargo.

Stockholm Norvik Port åbnede i maj 2020 og består i hovedtræk af to forretningsområder; containerterminal og ro/ro-terminal. Containerterminalen erstatter den tidligere i Frihamnen Port og vil drives af Hutchison Ports. Ro/ro-terminalen vil blive drevet af Ports of Stockholm og åbner i løbet af efteråret.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.142