23948sdkhjf

Kedelig milepæl i luftfragten

Rekordstort fald i efterspørgslen i april.

I april faldt efterspørgslen på luftfragt med 27,7 procent mod samme måned sidste år. Det er det største fald nogensinde målt.

Samtidig manglede der kapacitet som følge af tabet af belly cargo kapacitet på de groundede passagerfly. Den samlede kapacitet faldt med 42 procent. Belly cargo kapacitet faldt 75 procent, hvilket delvist skyldtes en stigning i kapaciteten af dedikerede fragtfly på 11 procent.

Load faktoren steg 11,5 procentpoints – den største stigning nogensinde målt.

Alexandre de Juniac, generaldirektør og administrerende direktør i IATA:

- Der er et alvorligt kapacitetssammenstød inden for luftfragten. Efterspørgslen faldt 27,7 procent sammenlignet med april 2019. Men kapaciteten faldt 42 procent på grund af de kraftige nedskæringer i passagerflyvninger, der også medbringer luftfragt. Resultatet skader den globale forsyningskæde med længere leveringstider og højere omkostninger. Flyselskaber anvender så meget kapacitet som muligt, herunder særlige charteroperationer og midlertidig brug af passagerkabiner til luftfragt, siger Alexandre de Juniac og fortsætter:

- Regeringer må sikre, at vigtige forsyningskæder forbliver åbne og effektive. Mange har reageret med hurtig facilitering til luftfragten, men særligt i Afrika og Latinamerika forhindrer regeringer branchen i fleksibelt at anvende fly for at imødekomme pandemiens og den globale økonomis efterspørgsler.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094