23948sdkhjf

Martin Bencher skubber til rekord

Svensk MB-afdeling skubbede 205 tons transformer 200 meter over bro.

I midten af maj gennemførte den svenske afdeling af den aarhusianske projektspeditør Martin Bencher en projekttransport noget ud over det sædvanlige.

Martin Bencher Sweden leverede en 205 tons tung transformer fra Helgum til Storfinnforsen i Sverige.

Projektmanager var Jonas Peterson fra Martin Benchers kontor i Gøteborg.

- Den mest kritiske del af denne projekttransport var krydsningen over en bro i Heglum over floden Faxälven. Broen er ikke stærk nok til at modstå læsset af både trailer og transformer. Derfor måtte vi skubbe transformeren over broen. Positionering af glidebjælker osv. er blevet grundigt undersøgt for at fordele belastningen jævnt over alle understøttende strukturer, siger Jonas Peterson.

De 200 meter henover broen er det længste skub, Martin Bencher Group nogensinde har foretaget.

- Da transformeren var placeret på skubbe-skinnerne, tog det cirka seks timer at skubbe den over broen – en samlet distance på cirka 200 meter. Transformeren blev læsset tilbage på traileren med god brug af hydrauliske donkrafte. Ved midnatstid fortsatte transformeren sin rejse mod sitet i Storfinnforsen på en modulvogn. Transformeren blev endeligt losset og placeret på fundamentet ved hjælp af donkraft og skub. Alt gik efter planen, og transformeren blev leveret sikkert til tiden, siger Jonas Peterson.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141