23948sdkhjf

Britiske speditører føler sig tilsidesat

Den britiske regering tager ikke brancheorganisationen med på råd i brexit-spørgsmål, lyder det fra BIFA.

Det britiske speditørforbund BIFA er langt fra imponeret over den britiske regerings forberedelse til fremtiden, hvad angår planlægning og oplæring af nye medarbejdere på told-området.

BIFA har foretaget en undersøgelse blandt medlemmerne og på baggrund af den sendt et brev til de britiske myndigheder, hvor forbundet rejser bekymring over potentielt vildledende og tvetydige kommentarer fra politikere og regering i toldspørgsmål.

Vil forlænge overgangsperiode

Da Storbritannien per 31. januar 2020 meldte sig ud af EU, indtrådte en tidsbegrænset overgangsperiode indtil 31. december 2020 med mulighed for forlængelse af et eller to års varighed.

Storbritannien har haft et mål om at oplære 50.000 borgere som toldmedarbejdere i lyset af brexit, og blandt andet derfor vil BIFA gerne have forlænget denne overgangsperiode. Forbundet stiller sig bekymrende over for, om det kan lade sig gøre at oplære så mange toldmedarbejdere på så kort tid, og mener i øvrigt, at regeringen vildleder befolkningen om, hvor parat kongeriget er til det stigende told-pres.

BIFA har foretaget en undersøgelse blandt medlemmerne, der ligeledes afslører store bekymringer angående rekruttering af nye toldmedarbejdere og den begrænsede tid til oplæring. I tilfælde af ingen udsættelse af brexit mente halvdelen af respondenterne ikke, at de ville have tilstrækkeligt med toldmedarbejdere til at tage sig af det yderligere toldarbejde, der ellers vil være påkrævet fra 1. januar. 60 procent mente ikke, de vil have tid nok til oplæring af nye medarbejdere.

- Dette er ikke en politisk kommentar fra vores medlemmer. De er en pragmatisk gruppe. De forstår, at Storbritannien har forladt EU. Det er en klar besked til regeringen om, at BIFA’s medlemmer og deres kunder har store forbehold over, om de vil have kapaciteten til at håndtere de kæmpestore forandringer i Storbritanniens handelsforhold i begyndelsen af 2021 – som eksempelvis ny tolddokumentation og procedurer, siger Robert Keen, generaldirektør i BIFA.

Føler sig tilsidesat

Speditørforbundet har i et brev til den komite, der har ansvaret for Storbritanniens fremtidige samarbejde med EU, rejst bekymring over potentielt vildledende og tvetydige kommentarer fra politikere og regering i toldspørgsmål.

I brevet noterer BIFA, at der er tale om, at regeringen vil etablere et toldakademi i Kent. BIFA er overrasket over, at den store brancheorganisation, der repræsenterer en stor del af de virksomheder, der foretager en stor del af toldarbejdet på britisk grund, ikke er inviteret med til samtaler om et sådant akademi.

- Desværre er det endnu et eksempel på manglen på meningsfuld konsultation med britisk handelsliv angående de politikker og procedurer, der kræves for at sikre, at handlen med EU kan fortsætte relativt uforstyrret efter 31. december 2020, siger Robert Keen og fortsætter:

- Selv inden pandemien var vores medlemmer bekymrede over, at den 11 måneder lange overgangsperiode ikke ville give nok tid til at forberede et potentielt ”no deal”. Virksomhederne er hårdt ramt af pandemiens effekter, og jeg undrer mig virkelig over, om de - og deres kunder – vil have kapaciteten til at øge paratheden til et hurtigt skifte i handelspraksis og -betingelser fra starten af næste år.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125