23948sdkhjf

Luftfragten holder Billund beskæftiget

Manglende passagerfly-kapacitet får dog den samlede cargo-mængde til at falde.

Passagertransport inden for luftfart er stort set ikke eksisterende for øjeblikket som følge af coronapandemien.

Passagerflyene på jorden sætter også sit præg på luftfragten, da en betragtelig del af den samlede mængde luftfragt, der transporteres – det varierer fra lufthavn til lufthavn – transporteres som belly cargo ombord på passagermaskinerne.

- 99 procent

Billund Lufthavn faciliterer i øjeblikket mellem 1 og 3 daglige passagerafgange. KLM flyver dagligt til Amsterdam, mens Wizz Air har holdt to ruter åbne til Bukarest og Iasi i Rumænien. Ruterne er i drift, da der stadig er anerkendelsesværdige formål ved rejser, hvilket oftest er arbejdsrelateret.

Samlet gik der 3.115 passagerer igennem Billunds tælleapparater i april, hvilket var en tilbagegang på 99 procent mod april 2019, hvor lufthavnen håndterede 312.000 passagerer.

- De danske lufthavne kommer først for alvor i omdrejninger, når de danske grænser åbner, og når resten af verden også åbner. For os er det altafgørende, hvordan og hvornår udenrigsministeriet løsner op på deres rejsevejledninger. Det er nemlig det, der bliver vendepunktet. Men så er vi klar, og vores faciliteter bliver nu endnu bedre for passagerer og flyselskaber, siger Jan Hessellund, administrerende direktør i Billund Lufthavn.

Mangler kapacitet

Hvor passagererne udebliver, er der mere gang i den på den sydlige fragtside.

Ud over de 42 faste ugentlige fragtflyoperationer lander og letter der nemlig en lang række charterfly med værnemidler. Alligevel er der en nedgang i luftfragten på 21 procent, hvilket svarer til 1.182 tons i forhold til april 2019. Nedgangen skyldes hovedsageligt, at de store passagerfly fra blandt andet Amsterdam, Frankfurt og København ikke flyver i øjeblikket.

- Selvom vi får besøg af en lang række store maskiner fyldt med fragt til kanten, har vi stadig en nedgang. Årsagen til nedgangen er, at vi ikke kan pakke og køre samme mængde fragt af sted på lastbiler, da de store passagerfly i hublufthavne simpelthen ikke flyver. En stor del af luftfragten afgår nemlig normalvis på de store passagerfly, siger Jan Hessellund.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.142