23948sdkhjf

CMP varsler om fyringer

COVID-19: 40 ansatte i Malmö vil blive afskediget på grund - danske fyringer kan følge efter.

Copenhagen Malmö Port har varslet 40 ansatte i Malmø om afskedigelse. Det oplyser det dansk-svenske havneselskab i dag fredag.

Det er den økonomiske krise på grund af corona-epidemien, der har medført et kraftigt drop i aktiviteterne. Især importen af biler - Malmø er Skandinaviens største bilhandlingshavn - har ramt CMP hårdt

- Jeg beklager virkeligt, at vi ikke kan se nogen anden udvej end at varsle medarbejdere om opsigelse. Det er en tung besked at give til medarbejderne. Vi har i nogen tid arbejdet med at finde andre løsninger. Blandt andet blev en omfattende sparepakke iværksat i marts, og de statslige støttepakker gør gavn i både Danmark og Sverige. Men det er desværre ikke tilstrækkeligt. Nedgangen i antal anløb og håndterede volumener og deraf følgende indtægtstab er for store, udtaler Barbara Scheel Agersnap, der er adm. direktør i Copenhagen-Malmö Port.

Det fremgår af pressemeddelelsen, at CMP også er hårdt ramt af den totale nedlukning af krydstogtsaktiviteterne. Der er også markante nedgange på øvrige forretningsområder.

Når det gælder muligheden for, at der også afskediges ansatte i København, så skriver CMP, at det afhænger af udviklingen og effekten af de tiltag, der er foretaget i form af spareinitiativer og statslige støtteordninger.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126