23948sdkhjf

Drone skal måle vanddybden i Korsør Havn

(Sponsoreret)

Korsør Havn er ikke bange for at gå forrest på vejen mod digitalisering og den grønne

omstilling. I den forbindelse prøver Korsør Havn kræfter med noget helt nyt, nemlig

droneopmåling af vanddybden i havnen.

Af: Charlotte H. Loznica

Korsør Havn er en aktiv spiller i den grønne omstilling og går gerne forrest, når det gælder om at afprøve nye, digitale løsninger. Korsør Havn har søsat flere projekter, hvor bl.a. udviklingen af et landstrømsanlæg, og solceller på pakhustage kan nævnes.

   – Vi har et ansvar som by-havn for at få styr på vores emissioner af røg og støj. Derfor sætter vi alle sejl til for at komme i mål med den grønne omstilling, og digitaliseringen er en del af det. Mange ting kan gøres smartere og hurtigere med teknologi, og vi er ikke bange for at afprøve nye ting for at opnå resultater, forklarer Jimmi Jørgensen, havnedirektør på Korsør Havn.

Opmåling af vanddybde

Korsør Havn er blandt de første til at afprøve brugen af droner til havneopmåling. Den offi cielle vanddybde i Korsør Havn er på 8 meter men grundet strøm, som kan nå op på 4-5 knob, når bølgerne går højest, skubbes sand og andre materialer fra havbunden rundt og aflejres i havnen. Derfor skal der jævnligt graves ud, så man sikrer en konstant dybde ved skibsanløb.

På traditionel vis sendes en båd med to mand ud med en målesensor for at måle vanddybden på manuel vis. Men det kan snart være fortid. Ved det Maritime Folkemøde i år stødte Jimmi Jørgensen på måledronen som via ernstyring fra havnekajen kan måle havdybden hurtigt og præcist.

   – Det kan være ret bekosteligt at bestille opmåling, og vi indså hurtigt, at denne løsning er både billigere og mindre belastende for miljøet. Så vidt mig bekendt er det første gang, dronen skal bruges på denne måde, så vi er meget spændte på forløbet, siger Jimmi Jørgensen.

   Udgravningen forventes på begyndt umiddelbart efter målingerne er foretaget.

Fremtid med droner

Det er ikke kun til måling af vanddybde, at Jimmi Jørgensen ser en fremtid i droner. Han ser ligeledes at droner kan bidrage til at monitorere havnemiljøet i forhold til forurening, og være behjælpelige ved skibsanløb med data fra luften og vandet. Den teknologiske udvikling følges derfor tæt.

– Innovation og udvikling handler om at gøre tingene anderledes og ikke bare gøre det, man altid har gjort. Alle må gøre hvad de kan for at bidrage til den grønne omstilling, og vi prøver gerne nye ting af med de risici det involverer, slutter Jimmi Jørgensen.

Korsør Havn har rundet de 220 år.

Læs mere om havnens projekter og aktiviteter på

www.korsoerhavn.dk

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096