23948sdkhjf

Amazon går i jorden på mega-hub

Egen fragthub i Kentucky-lufthavn.

Den amerikanske onlinegigant Amazon vil fremover i højere grad stå for egen logistik og transport, og planerne om etableringen af egen hub i en af USA’s største fragtlufthavne er nu kommet et skridt nærmere.

Amazon er nemlig netop gået i jorden til selskabets nye fragthub i Cincinnati-Northern Kentucky International Airport, der ifølge iagttagere koster i omegnen af 10 mia. kr. at etablere.

Fase 1 i etableringen af hubben omfatter omkring 74.300 kvadratmeter sorteringsfaciliteter og 24 parkeringspladser til fly. Det gør hubben i stand til at operere 32 fly og 64 flyvninger dagligt. Første fase er programsat til at være operationel i 2021 og skabe over 2.000 job.

Anden og sidste fase vil mere end tredoble sorteringsfaciliteterne til 241.500 kvadratmeter, tilføje 76 parkeringspladser til fly og er programsat til at være operationel i 2026.

Jeff Bezos, ejer og administrerende direktør hos Amazon, deltog i det første spadestik. Han udtalte ifølge transportmediet The Loadstar til de fremmødte medier:

- Denne hub gør os i stand til at få pakkerne ud til kunderne hurtigere, og det er virkelig vigtigt. Vi ændrer vores primære service fra to dage til én, og denne hub er en stor del af den plan – jeg er enormt begejstret, lød det fra Amazon-topchefen, der desuden ifølge Forbes er verdens rigeste mand.

Amazon har derudover netop offentliggjort selskabets kvartalsregnskab for første kvartal 2019, der viser, at nettosalget steg med 17 procent mod samme kvartal sidste år til 59,7 mia. dollars – knap svimlende 400 mia. kr.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094