23948sdkhjf

- Spild af Parlamentets tid

Det er et misbrug af reglerne, lyder det fra NLA’s Søren Hyldstrup Larsen.

NLA, Nordic Logistics Association, har kæmpet med blod, sved og tårer i flere år for at få gennemført en harmonisering af transportreglerne på fælleseuropæisk niveau.

Onsdagens annullering af afstemningen om EU mobilitetspakken falder derfor langtfra i god jord hos NLA-direktør Søren Hyldstrup Larsen.

- Det er først og fremmest de østeuropæiske lande, der misbruger procedurereglerne. De misbruger reglerne til at skabe en situation, hvor en afstemning reelt ikke kan lade sig gøre. De spilder Parlamentets tid, og det er en plet på Parlamentets ry, som ikke ser godt ud på vej ind i en valgkamp, siger han og fortsætter:

- Jeg forstår ikke, hvad de er så bange for – der er indgået kompromiser på begge sider. Det absurde er, at jeg mener, det er de østeuropæiske virksomheder, der har mest brug for at mobilitetspakken vedtages, men som de så ikke får på grund af deres egne medlemmer. Formelt er aftalen sendt tilbage til transportudvalget TRAN, men det er ikke substansen, der diskuteres længere – det er procedurereglerne. I teorien kan det godt nås endnu, vi har ikke opgivet. Men jeg tror ikke, den bliver nemmere at få vedtaget i det nye parlament. De skal bruge tid på at komme i gang, det bliver et mere splittet parlament med flere yderligtliggende grupper – både til højre og venstre – der i højere grad vil støtte, at medlemsstaterne kan tage nationale beslutninger, siger Søren Hyldstrup Larsen.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.157