23948sdkhjf

Skæbnedag for vejpakken?

Mobilitetspakken deler de europæiske vande.

(Redaktionel kommentar: Efter offentliggørelsen af denne artikel er der sket udvikling i sagen, som der kan læses om i artiklen "OPDATERING - Vejpakken" på nærværende hjemmeside. Mobilitetspakken sendes alligevel ikke til afstemning onsdag den 27. marts, som det ellers var planen).

I dag onsdag stemmes der i Europa-Parlamentet om tre forslag i den europæiske mobilitetspakke; køre- og hviletid, adgang til markedet og erhvervet og udstationering.

Ifølge NLA, Nordic Logistics Association, er linjerne trukket hårdt op på forhånd. Transportministrene fra Polen, Litauen, Rumænien, Estland, Malta, Letland, Bulgarien og Ungarn har opfordret til, at afstemningen udsættes, ifølge organisationen har den bulgarske ministerpræsident fortalt Parlamentets formand, at bulgarske medlemmer af parlamentet vil gøre alt for at undgå, at der bliver en afstemning. Samtidig har en række vognmandsorganisationer i Nord- og Vesteuropa, herunder NLA, opfordret til og kæmpet for, at en afstemning gennemføres. Mandag udtalte en af de førende kræfter i dette arbejde, MEP Ismael Ertug (S&D Tyskland), at det ikke kan være rigtigt efter næsten to års arbejde, at Parlamentet ikke er klar til at stemme, skriver NLA.

- Men mere vigtigt om der bliver stemt eller ej er at få løst de problemer, som vejtransporten i EU står over for dagligt. Reaktionen fra de østeuropæiske lande bekræfter, at der foregår ting ude i markedet, som ikke passer godt med et ansvarligt og socialt indre marked, NLA-direktør Søren H. Larsen, og fortsætter:

- Det, som provokerer mest, er at skulle lytte til, at mobilitetspakken vil ødelægge det indre marked, når man med større ret kan påpege, at dagens situation er ødelæggende for det indre marked. Man skal huske på, at mobilitetspakken handler om fælles regler snarere end et kludetæppe af nationale regler. Hvis man ikke vil have mobilitetspakken, så får man i stedet et meget kompliceret sæt af nationale regler at skulle forholde sig til, siger han.

Opnås der ikke enighed om en aftaletekst i denne omgang, er der risiko for, at det nye parlament vil beslutte, at behandlingen skal begynde forfra i parlamentet, og i den situation forventer NLA, at der går 1-2 år, inden der kommer nyt udspil. /anga.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126