23948sdkhjf

Havne savner blå visioner i infrastrukturplan

Danske Havne: Ros og ris til regeringens infrastrukturplan.

Den ambitiøse infrastrukturplan, som regeringen forleden lancerede sammen med Dansk Folkeparti har vakt både begejstring og kritik.

I Danske Havne hilser direktør Tine Kirk Pedersen infrastrukturplanen velkommen, selv om hun har et par ekstra punkter på ønskelisten.

- Danske Havne vil gerne anerkende regeringen og Dansk Folkeparti for den nye infrastrukturplan for 2021-2030, fordi den sætter det nødvendige lange lys på udbygningen af infrastrukturen. Planen indeholder også mange projekter, som Danske Havne hilser velkommen, siger Tine Kirk Pedersen til Transport Tidende.

Men hun efterlyser mere fokus på grøn omstilling af transportsektoren.

- Infrastrukturplanen burde indeholde visioner for den grønne omstilling af transportsektoren. Danske Havne savner især konkrete forslag til, hvordan godstransport kan flyttes var asfalt til søs. Der er masser af plads på de blå motorveje og det vil bidrage væsentligt til at mindske trængslen på vejene og reducere godstransportens CO2-udledning, siger Tine Kirk Pedersen.

Hun erkender, at det ikke er nogen let opgave.

- Danske Havne opfordrer regeringen til, at der nedsættes et ekspertudvalg, der kan komme med konkrete forslag til, hvordan Danmark kan flytte gods fra lastbil til skib. Både når det gælder nationale transporter i Danmark, men også når det gælder internationale transporter til og fra Danmark og igennem Danmark, siger Tine Kirk Pedersen.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126