23948sdkhjf

Store udsving i Billund-fragt

Kinesisk nytår påvirker midtjysk luftfragt.

Det er ikke kun fragtflyene, der går op og ned i Billund Lufthavn – det gør fragttallene også.

I februar håndterede landets næststørste fragtlufthavn 5.621 tons cargo, hvilket var en stigning mod samme måned sidste år på 1 procent. Fremgangen står i kontrast til tilbagegangen i januar på 7,5 procent.

Årets anden måned bød på en nedgang i importen på 21,7 procent og en fremgang i eksporten på 13,4 procent.

Med januar måneds tilbagegang i cargo-mængderne må Billund Lufthavn samlet notere et minus på 3,4 procent efter årets to første måneder. Eksport er samlet gået frem med 4,6 procent, mens importen er faldet med 18 procent.

- De store udsving i import- og eksportmængderne skyldes primært, at det kinesiske nytår er faldet tidligere i år end sidste år – det har altid meget stor betydning for importen af varer til Danmark at de kinesiske fabrikker lukker ned i en 14 dages periode, siger Jan Hessellund, administrerende direktør i Billund Lufthavn.

På passagersiden satte lufthavnen med 216.332 passagerer endnu en gang ny rekord for februar. 4.785 flere passagerer gik gennem terminalen i februar, svarende til en stigning på 2,3 procent.

- Med den største februar nogensinde og en meget travl vinterferieuge må vi konstatere, at vestdanskernes rejselyst er helt i top. Vores statistikker for februar viser, at passagerer, der er startet deres rejse i Billund, er rejst til mere end 460 destinationer verden over, siger Jan Hessellund.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.658