23948sdkhjf

Splid i Panalpina efter DSV-bud

Storaktionær langer ud efter Panalpina-formand og -næstformand.

Det er langtfra alle Panalpina-aktionærer, der er enige i koncernbestyrelsens beslutning om at forkaste DSV’s købstilbud på 170 schweizerfranc per aktie – eller cirka 26,5 mia. kr.

I et åbent brev udtrykker det amerikanske investeringsselskab Artisan Partners, der ejer 12 procent af aktierne i Panalpina, stærk bekymring over beslutningen. Artisan mener, Panalpinas formand og næstformand var i interessekonflikt, da købstilbuddet blev diskuteret, og amerikanerne opfordrer samtidig til, at DSV og Panalpina bør påbegynde en dialog forfra.

Fortjener mere overvejelse

Artisan Partners er blandt andet bekymret over forholdet mellem Panalpina og selskabets største aktionær, Ernst Göhner-fonden, der sidder på 46 procent af Panalpina-aktierne.

- Den fortsatte manglende klarhed om fondens rolle angående selskabets ledelsespolitik er skruppelløs, og selskabets mangeårige skuffende resultater har gjort disse omstændigheder endnu mere uacceptable, skriver Artisan Partners.

- DSV´s tilbud på 170 franc per aktie i kontanter og DSV-aktier er et tilbud, der fortjener og kræver alvorlig og uvildig overvejelse. Vi mener, at DSV´s tilbud giver en åbenlys mulighed for at realisere værdier for aktionærerne, og at alle realistiske alternative muligheder for at skabe lignende værdi, hvis de findes, kommer med væsentligt større risici, når det gælder eksekvering og finansiering, skriver Artisan.

Interessekonflikt

Aktionæren retter desuden skytset mod bestyrelsestoppen i den schweiziske logistikkoncern, formand Peter Ulber og næstformand Beat Walti, som Artisan ikke mener bør kunne deltage i diskussionerne omkring købstilbuddet, da det vil være udtryk for interessekonflikt.

- Vi anbefaler på det kraftigste bestyrelsen at vurdere DSV´s tilbud og forhandle med DSV i en proces, der udelukker ethvert bestyrelsesmedlem, der kan have en interessekonflikt. Da hr. Ulber og hr. Walti tjener i fondens bestyrelse (Ernst Göhner-fonden, red.), og givet at fondens syn på DSV´s tilbud er kendt, mener vi, at hr. Ulber og hr. Walti ikke bør deltage i diskussionerne angående selskabets syn på DSV´s tilbud, lyder det fra Artisan.

(Denne artikel er også bragt i Transport Tidende nummer 4).

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.157