23948sdkhjf

Mærsk lander millionunderskud

Topchef Skou kræver forbedret indtjening.

Danmarks største virksomhed – A.P. Møller – Mærsk A/S-koncernen – har netop fremlagt selskabets årsrapport for 2018, og det er læsning, der får investorer og analytikere til at anlægge bekymrede miner.

Koncernen kommer ud af sidste år med et underskud på 34 mio. dollars – cirka 224 mio. kr. Analytikere havde forventet et overskud i omegnen af 185 mio. dollars, og Mærsk-aktierne må således torsdag formiddag modtage drøje hug.

Logistics & Services-divisionen tabte relativt beskedne 1 mio. dollars, mens selskabets Ocean-division, der blandt andet omfatter verdens største containerrederi Maersk Line, omvendt præsterede positivt og sejlede en indtjening hjem på 927 mio. dollars.

Søren Skou, administrerende direktør i A.P. Møller – Mærsk A/S:

- Vi kom langt med strategiimplementeringen i det forgangne år. Med den forventede udskillelse og børsnotering af Mærsk Drilling i april er der nu fundet gode løsninger for udskillelsen af så godt som alle energirelaterede forretninger. Samtidig er vi lykkedes med at integrere Hamburg Süd, der er god fart på vores digitale transformation og vi har integreret salg, kundeservice, drift og produktudvikling i én samlet organisation der har kundernes behov i centrum. Med vækst i såvel Ocean som non-Ocean er vi på rette kurs, siger Mærsk-topchefen, der dog ikke er tilfreds med selskabets samlede indtjening:

- Trods en udfordrende start på 2018 formåede vi at øge indtjeningen og lande et pænt resultat til trods for højere brændstofpriser og lavere markedsvækst end forventet i andet halvår. Indtjeningen skal dog stadig forbedres, siger Søren Skou.

Koncernen forventer en EBITDA (resultat af primær drift) i 2019 på 5 mia. dollars.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141