23948sdkhjf

Digitale små grå i kølekæden

DHL Life Science & Healthcare konference: Data-drevet risiko-analyse i den globale luftfragt.

Den digitale revolution har allerede forvandlet transport- og logistikbranchen flere gange. Men den store digitale revolution står nu for døren i form af digitale buzz-words som Big Data, Internet of Things, kunstig intelligens, robot-teknologi og som det nyeste Blockchain.

I DHL har man for længst taget hul på udviklingen. Det kunne Federico Lupp og Mark van Bakel fortælle nærmere om, på DHL’s Life Science & Healthcare konference i København for nyligt.

Den velbesøgte konference – der blev afholdt i de hyggelige omgivelser i Mogens Dahl Koncertsal på Islands Brygge - et lille privatejet kulturelt kraftcenter med koncerter og andre kulturaktiviteter i international klasse – tiltrak både repræsentanter for DHL’s kunder i den farmaceutiske industri og underleverandører.

DHL Temperature Management Solutionsdivisionen tilbyder i dag to løsninger inden for temperatur- reguleret logistik. DHL Thermonet er standard produktet, som opfylder alle de regulative myndighedskrav til temperaturfølsomme transporter. LifeConEx er DHL’s Premium produkt til temperaturfølsomme produkter.

Thermonet

Thermonet består af et netværk med i dag 104 faciliteter spredt over det meste af kloden. Aktuelt overvejes det at udvide netværket med yderligere fire faciliteter. EU’s GDP-krav opfyldes naturligvis i hele netværket. Medarbejderne er alle uddannet og certificeret fra centralt hold i DHL.

Thermonet anvender én enkelt robust og gennemskuelig operativ proces, med tilhørende kvalitetsstyringssystem, der har DGF GDP retningslinjer indbygget. Selv om Thermonet er en standardløsning, så er det også fleksibelt nok til at opfylde specifikke kundekrav til håndtering og øvrige operationelle procedurer.

Den cloud-baserede IT-platform Life Track anvendes i hele netværket. Det opfylder naturligvis også alle krav og registrerer alle ”begivenheder” i kølekæden inklusiv løbende temperaturregistrering. Systemet giver kunderne overblik over forsendelserne fra afhentning til levering. LifeTrack kan ikke bare tilgås via PC, men også via tablets og smartphone.

Hele netværket overvåges løbende og data analyseres løbende for at sikre kravene opfyldes. Det betyder også, at eventulle problemer spottes i tide og der er naturligvis fastsat procedurer og ressourcer til at løse problemerne.

Data-eksplosion

- Verden bliver mere og mere forbundet digitalt. Det er en udvikling, der kommer til at fortsætte med ”tingenes internet”. Det betyder også at datamængderne vokser voldsomt. Analyse af Big Data giver helt nye muligheder og udfordringer for transport- og logistiksektoren.

- Ikke mindst når vi taler om temperaturfølsomme transporter, sagde Mark van

Bakel, fra DHL.

- DHL vil i 2020 indsamle fem gange mere data om vores forsendelser end vi gjorde i 2010. Vi forventer at nå op på 40.000 exabyte (1 exabyte er lig med én milliard gigayte /red.). De data, der indsamles er ikke længere bare tal og tekst. Der registreres og lagres mere og mere data i form af billeder og videofiler. Det er en voldsom udfordring, at håndtere disse enorme mængder data – ikke bare teknisk, men især operationelt.

Risk Assesment

Myndighedskravene til temperaturreguleret transport – EU’s Good Distribution Practice (GDP) – anvender som bekendt en risikobaseret tilgang. Det betyder, at risiko-analyse er helt fundamentalt, når kølekæder til biofarma-industrien strikkes sammen.

Her rummer Big Data særlige muligheder, fordi det bliver lettere at vurdere risikoen ved dele af en valgt rute. Samtidig gør den digitale teknologi det muligt, at opdage og reagere på nyopståede risici i tide.

- Skærpede myndighedskrav og nye kundeønsker er baggrunden for, at vi har udviklet en helt nyt værktøj – DHL Risk Management Solution. Det sikrer, at vil kan håndterer og analysere risici langt mere effektivt og dermed også øge netværkets pålidelighed, samtidig med vi har bedre kontrol med de samlede omkostninger, fortalte Mark van Bakel.

Læs mere fra DHL's Life Science Konference her:

https://transporttidende.com/artikler/it-c52/jo-mere-data-jo-bedre-p47842

https://transporttidende.com/artikler/logistik-c26/nye-standarder-for-pharma-logistik-p47843

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063