23948sdkhjf

Containerrederier neddrosler transporter til Iran

USA’s beslutning om at trække sig ud af atomaftalen med Iran rammer søfragten.

Da USA’s præsident Donald Trump i sidste uge gjorde alvor af truslen om at trække USA ud af atomaftalen med Iran, blev det samtidig startskuddet til en ny nedfrysning af Irans samhandel med omverden.

Det var ellers så småt kommet i gang efter atomaftalen fra 2015, der skulle sætte en stopper for Irans omstridte atomvåbenprogram, hvilket betød at de internationale sanktioner blev ophævet gradvist.

Nu har USA indførte nye sanktioner mod Iran, der i første omgang omfatter stål, aluminium, grafit, kul og industriel software.

Det har allerede konsekvenser for containerskibstrafikken til og fra Iran.

Både Maersk Line og konkurrenten MSC har meddelt, at de er indstillet på at overholde USA’s sanktioner, selv om resten af verden – herunder de europæiske lande – fastholder atomaftalen, og dermed ophævelsen af sanktionerne mod Iran.

Det skriver telegrambureauet Reuters.

- Vores tilstedeværelse i Iran er begrænset. Vi vil overvåge udviklingen og vurdere konsekvenserne for vores aktiviteter, udtaler Maersk Line.

Rederiet sejler ikke selv direkte til Iran, men anvender en containerfeederservices fra Jebel Ali til Iran.

Schweiziske MSC gennemgår også sine aktiviteter og forretningsforhold i forhold til Iran og oplyser, at rederiet vil overholde den tidsplan, der er fastlagt af USA.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079