23948sdkhjf

Politisk flertal har ikke glemt varebilerne

Nyt lovforslag om varebil-regulering fremsat.

Et flertal uden om regeringen har fået nok af skiftende blå regeringers forsøg på at lukke øjne og ører over for et politisk flertal på Christiansborg, der ønsker en lovregulering af godstransport med varebil.

Torsdag den 26. april fremsatte transportordførerne Christian Rabjerg Madsen (S), Kim Christiansen (DF), Karsten Hønge (SF) og Henning Hyllested (EL) således lovforslaget L 234, der sigter mod ”ordnede forhold” i en ureguleret branche, der kæmper med et dårligt ry og konkurser.

Minister vakte harme

DTL’s Specialforeningen for Kurér og Varebilstransportører (SKV) er tilfreds med, at lovslaget er blevet fremsat i så tilpas tid, at det kan nå at undergå en behandlingen i dette folketingsår.

- Stor ros til forslagsstillerne, og så må vi håbe, at regeringen ikke benytter sig af forhalingstaktikker ved at trække en vedtagelse i langdrag med alle mulige lovtekniske argumenter, lyder det fra SKV-formand Thomas Jensen.

Han hentyder blandt andet til, at transportminister Ole Birk Olesen ikke havde sendt lovforslaget til lovteknisk gennemgang i Justitsministeriet, hvilket har vakt harme hos transportordførere og brancheorganisationen DTL.

- Ministeren har smækket med døren ved ikke selv at fremsætte lovforslaget, men han er samtidig kommet til at lukke sig selv ude med en lang argumentationsrække om overimplementering, administrativt bøvl osv. osv. Så hvis ministeren vil være med i kampen, må det jo i givet fald blive med en byge af spørgsmål til udvalget og forslagsstillerne. Det kan man da kalde den omvendte verden. Men vi kan leve med at bo i ”Omvendtslev”, hvis ellers der er ræson i substansen. Og det mener vi, at der er, siger Erik Østergaard – administrerende direktør i DTL.

Enhedslistens transportordfører Henning Hyllested udtaler til Lastbil Magasinet, at der på nuværende tidspunkt ikke burde gå noget galt i den kommende proces.

- Men man skal nok aldrig sige aldrig. Vi har oplevet så mange benspænd fra regeringen, lyder det fra EL-transportordføreren.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062