23948sdkhjf

DONG i britisk kraftværk-samarbejde

Skal drive tre gasfyrede kraftværker i England.

Danske DONG Energy, der inden længe skifter navn til Ørsted, har indgået samarbejde med Gas Power Developments Ltd om driften af tre fleksible gasfyrede kraftværker på 6 MW; Prestige House, Newhouse og Clay Flatts beliggende i Lancashire og Cumbria i Nordvestengland.

Ifølge DONG Energy vil selskabet optimere driften af fleksible anlæg på baggrund af ændringer i efterspørgslen på energi og produktion. Kontrollen med og markedsoptimeringen af de tre aktiver foregår via DONG’s døgnbemandede trading desk i Danmark.

Søren Scherfig, head of markets i DONG Energy:

- Jeg ser frem til samarbejdet med GAM Capital. Denne aftale er en mulighed for at skabe nye værdiskabende tilbud til fleksible producenter uden for det traditionelle marked. Aftalen hjælper os også med at udbygge positionen på det britiske marked og viser, hvordan gasfyrede kraftværker, vindenergi og forbrugere kan arbejde sammen, siger Søren Scherfig.

Chris Isard, driftsdirektør hos GAMCap og GPD:

- Vi er meget glade for at have indgået en langsigtet aftale med DONG Energy om den første fase af opførelsen og driften af en portefølje af fleksible gasfyrede kraftværker. I takt med at vi udvider vores portefølje, ser vi frem til at samarbejde med DONG Energy og vores strategiske partnere om at levere maksimal værdi fra disse aktiver, lyder det fra Chris Isard.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079