23948sdkhjf

Watkins forlader Maersk Oil efter Total-opkøb

Flere ledende profiler fortsætter dog i det franske selskab.

I august købte Frankrigs største selskab, olie- og gaskoncernen Total, A.P. Møller Mærsk A/S’ olieforretning Maersk Oil. En aftale, der dog fortsat er betinget af de relevante konkurrencemyndigheders godkendelse.

Maersk Oil oplyser nu i en skriftlig meddelelse, at flere af topfolkene fra Maersk Oil fortsætter i ledende stillinger hos Total, men tager dog forbehold for, at udnævnelserne ikke vil være effektuerede, før købsaftalen godkendes.

Watkins stopper

Maersk Oils topchef, administrerende direktør Gretchen Watkins, har besluttet at forfølge andre karrieremuligheder, oplyses det i meddelelsen, hvor Gretchen Watkins får rosende ord med på vejen af Claus V. Hemmingsen, viceadministrerende direktør i Mærsk og chef for selskabets energidivision:

- Gretchen har i sine roller som administrerende direktør, og før det som driftsdirektør, i Maersk Oil spillet en afgørende rolle i styringen af en omlægning i Maersk Oils driftspræstationer. Jeg er glad for, at hun vil være her til at fortsætte med at lede en vellykket og sikker levering af virksomheden og placere Maersk Oil i den bedst mulige position, indtil aftalen lukker, siger Claus V. Hemmingsen.

For Gretchen Watkins har beslutningen om at forlade Mærsk-koncernen ikke været nem.

- Det har været en svær beslutning for mig. Jeg kan ikke være stoltere over, hvordan Maersk Oil har navigeret igennem, hvad jeg tror vil bedømmes som historisk udfordrende forhold for branchen, som en velpræsterende forretning. Jeg er fortsat fast besluttet på at lede en sikker og vellykket aflevering af vores forretning, indtil handlen afsluttes, foruden at overvære en smidig integrationsproces, når vi overdrager virksomheden til nyt ejerskab, der har været direktør i Maersk Oil siden oktober 2016.

Det oplyses desuden, at Martin Rune Pedersen, driftsdirektør i Maersk Oil, vil tage over som vicepræsident for Totals operationer i Norge, Danmark og Holland, mens Troels Albrechtsen, teknologidirektør i Maersk Oil, tager over som vicepræsident for Totals kommende teknologicenter i København.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109