23948sdkhjf

Multimodal debat på Christiansborg

ADP-direktør til godstransportbranchen: Udnyt de modale multimuligheder.

Forhenværende transportminister Hans Chr. Schmidt (V) og ADP A/S er her til formiddag vært for en havnekonference på Christiansborg med fokus på multimodale transportløsninger.

Efter Hans Chr. Schmidt bød velkommen og introducerede den adm. direktør for de finske havne, Annaleena Mäkilä, der fortalte om udfordringer og mulighederne på transportkorridorerne i EU, og udviklingen på de finske havne.

Herefter kunne ADP A/S adm. dirktør, Nils Skeby – meget passende – præsentere det ambitiøse joint venture, som havneselskabet har indgået med pensionsselskabet PFA om milliardinvesteringer og udvikling af tørhavnen i Taulov. Et joint venture, der først blev offentligt kendt i går.

Niels Skeby lagde ikke skjul på, at ADP A/S beslutning om at satse på udviklingen af kombiterminalen og transportcenteret ved Taulov i 2014, var drevet af den dalende godsomsætning på havnen i Fredericia, der allerede da kunne mærke, at olieproduktionen i Nordsøen er toppet.

- Bestyrelsen erkendte tidligt, at havnen ikke kunne bære projektet i Taulov alene. Derfor fik ledelsen i ADP besked på, at arbejde for at finde en partner, der ville investere i at udvikle området til et moderne trafikalt knudepunkt for godstrafikken i Danmark og Nordeuropa, fortalte Nils Skeby.

Han fremhævede også, at godstransport- og logistikbranchen er præget af en pæn portion konservatisme. Med Europas største dryport – den i Duisburg – som godt eksempel, fastslog Skeby, at det kan lade sig gøre at flytte gods fra vej til bane og sø. Også selv om, der er flere kilometer mellem havn og kombiterminal.

- Derfor kan jeg kun opfordre branchens aktører til at udnytte mulighederne, som et udbygget multimodalt trafikknudepunkt kan tilbyde branchen. Det vil naturligvis gavne ADP og PFA, men det vil også gavne de transportører, der forstår at udnytte alternativerne. Det vil også være til gavn for hele samfundet, fordi trængslen på motorvejene bliver mindre, sagde Nils Skeby.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062