23948sdkhjf

ADP og PFA investerer mia. i Taulov

Indgår joint venture.

ADP og PFA har indgået joint venture om udviklingen af Danmarks Multimodale Transport- og Logistikcenter i Taulov ved Fredericia.

I samarbejdet ligger en estimeret investeringssum på mellem 1,5 og 2 mia. kr. over de næste ti år.

Havneselskabet ADP A/S, der ejer og driver havnene i Nyborg, Middelfart og Fredericia, har siden 2014 arbejdet med udviklingen i Taulov, og med pensionsselskabet PFA på sin side tilføres der nu yderligere pondus til det store logistikprojekt.

Med indgåelsen af samarbejdet skifter ADP’s multimodale aktiviteter i Taulov navn til Taulov Dryport (tørhavn, red.).

- Vi har kun været i gang med projektet i tre år, og derfor er det ikke modnet endnu. For at få yderligere volumen og hastighed ind i det multimodale transport- og logistikcenter har vi igennem længere tid søgt en finansiel partner og medinvestor, siger Nils Skeby, administrerende direktør i ADP A/S, og fortsætter:

- Der kræves store investeringer i bygninger for at etablere Taulov Dryport, og vi er meget glade for, at PFA også kan se potentialet i et multimodalt transport- og logistikcenter. Vi har flere spændende kunder på vej, som ønsker at konsolidere deres forretning i nye kontor- og lagerdomiciler i Taulov, og disse projekter ser vi meget frem til at realisere i samarbejde med PFA, siger Nils Skeby.

ADP har gennem de sidste par år udviklet på ideen om koblingen af transportformer i det trafikale knudepunkt i Taulov. Omladningen af gods bliver et skridt på vejen mod fremtidens intelligente og multimodale - altså flerstrengede - transportløsninger, og her bliver Taulov Dryport og Fredericia Havn omdrejningspunktet, lyder det.

- Ved at lade Taulov Dryport, som det multimodale transportcenter nu kaldes, operere sammen med vores erhvervshavn i Fredericia kan vi tilbyde den danske transport- og logistiksektor hele logistikkæden, siger Nils Skeby.

Den første store investering i joint-venture samarbejdet mellem ADP og PFA er en investering på et trecifret millionbeløb i ca. 500.000 kvadratmeter erhvervsareal i Taulov.

- Med købet af 500.000 kvadratmeter jord med direkte placering op ad jernbanen i Taulov lige ved siden af vores eksisterende 200.000 kvadratmeter areal betyder, at vi nu sammen med PFA kan realisere vores ambitiøse strategi om etableringen af Taulov Dryport med moderne lager- og logistikdomiciler til den danske transportsektor, lyder det fra ADP-direktøren.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063