23948sdkhjf

ITD kritisk over udlæg i hele vogntoget

Mener ikke, der er retligt belæg.

ITD er stærkt kritisk over for det faktum, at et flertal uden om regeringen er enige om igen at se nærmere på muligheden for at tilbageholde hele vogntog, så både trækker og trailer/anhænger kun udleveres, når bøden er betalt, eller uregelmæssigheden er bragt i orden.

Brancheorganisationen mener ikke, der retligt er belæg for tilbageholdelse af hele vogntog, lyder det fra Maria Feldberg, jurist i ITD:

- Tilbageholdelse af hele vogntog rejser en række meget væsentlige retssikkerhedsmæssige problemstillinger. Først og fremmest strider det helt grundlæggende imod proportionalitetsprincippet, som jo netop betyder, at et mere indgribende middel ikke må anvendes, hvis formålet kan opnås ved et mindre indgribende middel. Derudover finder vi det retsligt problematisk, at man gør tredjemand medansvarlig for transportørens gøren og færden og derved for forseelser, som de pågældende aktører ikke har haft indflydelse på eller ikke har haft mulighed for at kontrollere, siger Maria Feldberg, der også ser nogle helt praktiske udfordringer:

- Rent praktisk vil en tilbageholdelse af godset ikke kun medføre store ekstraomkostninger som følge af forsinkelsen, det kan også medføre skade på gods med kort holdbarhed, såsom fødevarer. Derudover gælder det, at det ikke er alt gods, der kan omlæsses, det gælder blandt andet farligt gods, levende dyr og temperaturreguleret gods, siger ITD-juristen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.064