23948sdkhjf

RAL og Aalborg Havn nået til enighed

Møde mellem parterne skaber forvirring.

Royal Arctic Line har i dag torsdag været til møde hos Aalborg Havn.

På baggrund af mødet udsendte Aalborg Havn torsdag kl. 15.05 en pressemeddelelse, der i store træk må tolkes som en afkræftelse af de tidligere udmeldinger om, at Royal Arctic Line ønsker at droppe Aalborg som basehavn fra 2019.

Historien

Royal Arctic Line (RAL) og Aalborg Havn har været genstand for en offentlig tvist, fordi det grønlandske rederi for præcis et år siden – 4. oktober 2016 – meldte ud, at det ønskede at omlægge rutenettet fra 2019, og at det nye setup ikke omfattede Aalborg Havn, der ellers har basishavn-aftale med rederiet indtil 2022.

En udmelding, der vækkede overraskelse i hele branchen – ikke mindst hos Aalborg Havn, der ikke ville acceptere stiltiende, men i stedet oplyste, at den ville møde RAL med erstatningskrav, hvis der blev gjort alvor af udmeldingen.

Hidtil seneste udvikling i sagen fandt sted 22. juni i år, hvor RAL meldte ud, at den fra 2019 vil bruge Aarhus Havn som basehavn, hvilket ikke ligefrem var fordrende for det videre samarbejde mellem parterne.

Forvirrende udmelding

Med den seneste udmelding fra Aalborg Havn bæres der yderligere forvirrings-ved til det efterhånden opblussede bål.

For ifølge torsdagens pressemeddelelse har de to parter på mødet drøftet situationen og opnået ”en større grad af fælles forståelse om perspektiverne fremadrettet”.

Det lyder blandt andet:

- Der var enighed om at genoptage samtalerne og tage udgangspunkt i beskrivelse af et scenarie, hvor Aalborg Havn er fleksibel i forhold til den eksisterende aftale, imod at Royal Arctic Line A/S garanterer Aalborg besejling frem til 2025.

Hvis citatet står til troende, vurderer Danmarks Transport-Tidende, at Aalborg Havn siden den første udmelding for et år siden har ”vundet” tre år ekstra som basehavn for RAL – i forhold til udgangspunktet som var 2022. Hvad RAL har fået i bytte, hvis noget, kan der indtil videre kun gisnes om.

Desuden fremgår det:

- Parterne er i øvrigt enige om i fællesskab at arbejde for at udvide antallet af containere ind og ud af Aalborg Havn frem imod 2022.

Ifølge meddelelsen skal scenariet afleveres til behandling i de to selskabers bestyrelse til behandling senest 1. februar 2018.

Det har ved redaktionens slutning ikke været muligt at få en kommentar fra Claus Holstein – administrerende direktør i Aalborg Havn A/S eller Aalborg-borgmester Thomas Kastrup-Larsen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.064