23948sdkhjf

Digital vækstplan velkommen

ITD: Milliardgevinst ved digitalisering af transport- og logistik.

ITD hilser de mange gode forslag og initiativer fra Digitalt Vækstpanel velkomne. Digitalt Vækstpanel forudser, at der kan hentes 23 milliarder kroner alene på at digitalisere transportsektoren, og her er der ikke taget højde for automatiseringen af biler.

Digitalt Vækstpanel forudser, at der kan hentes 87 milliarder kroner i digital effektivisering, hvis man følger en lang række anbefalinger og forslag fra panelet, heraf 23 milliarder kroner ved en digitalisering af transportsektoren. Det kan ske ved blandt andet at tænke transportløsninger på en ny måde, lave nye intelligente transportsystemer, der kan afhjælpe trængslen og optimere transportstrømmene, samt at tænke mere i deleøkonomi. Dertil kommer en ukendt faktor for gevinsten ved førerløse lastbiler, busser og biler, der ikke er regnet ind i oversigten.

- Der er mange gode forslag fra Digitalt Vækstpanel, som vi kun kan støtte op om. Vi savner dog et målrettet fokus på potentialet i at digitalisere hele vejgodstransport- og logistiksektoren. Selvkørende og på sigt førerløse lastbiler er en del af fremtiden. Det er forventningen, at der kommer selvkørende biler på vejene inden 2030. Automatiseringen vil dog ikke kun effektivisere transporten, men hele forsyningskæden fra produktion, over lager og til forbruger ved hjælp af avancerede robotter og kunstig intelligens, siger Anders Jessen, der er chefkonsulent i ITD.

- Samtidig bliver digitalisering afgørende for vejgodstransport- og logistikvirksomhedernes evne til at optimere flådestyring og logistik. Transport- og logistikvirksomhederne vil i høj grad blive tunge IT-virksomheder, tilføjer han.

Digital omvæltning

Vejgodstransporten er den altdominerende transportform i Europa. Vejgodstransporten er den mest fleksible og oplagte transportform. Transport- og logistiksektoren siges samtidig at være blandt de første områder, som disruptes af den digitale udvikling.

- Netop det, at vejgodstransport- og logistiksektoren står forrest i rækken i forhold til en digital omvæltning, er grunden til, at der fra politisk hold bør satses hårdt på en dansk digital transformation af vejgodstransport- og logistiksektoren. Der er store muligheder for at placere Danmark i front som den førende vejgodstransport- og logistiknation, siger Anders Jessen.

Fakta

Onsdag den 27. september 2017 holdt Folketingets Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalg høring om digitalisering somvækstkatalysator i Landstingssalen på Christiansborg. Det var blandt andet med indlæg fra Niels B. Christiansen, formand for Digitalt Vækstpanel, om panelets arbejde og anbefalinger. Dertil kom også indlæg fra tre eksperter samt et indlæg fra erhvervsminister Brian Mikkelsen om regeringens synspunkter og planer.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063