23948sdkhjf

EU skal investere i mobilitet

Transportbranchen efterlyser initiativer.

Velfungerende mobilitet er en absolut nødvendighed for at øge velstanden og jobskabelsen i Europa. 30 europæiske organisationer slår på tromme for en forøgelse af EU’s investeringer i transport gennem det såkaldte CEF-funding, hvilket støttes af Danske Rederier.

På tværs af hele Europa arbejder 20 millioner mennesker med transport. Det betyder, at hver tiende europæer arbejder i transportsektoren. Mobilitet er altså af afgørende betydning for den europæiske økonomi, hvilket er afsættet for at hele 30 europæiske organisationer, som dækker bredt i transportbranchen, netop har efterlyst en øget finansiel indsats fra EU for at opfylde ambitionerne om mobilitet. Specifikt handler det om at øge midlerne til Connecting Europe Facility (CEF), som er central for udviklingen af trans-europæiske netværk.

- Europæiske borgere og kunder har brug for både en mere sikker, pålidelig, effektiv, grøn, multimodal og klog mobilitet. Men de er også afhængige af bedre forbindelser mellem knudepunkter og typer transport. Alt dette kræver en øget indsats via EU’s CEF-midler, og vi står sammen på tværs af transporten, når det kommer til at prioritere øget mobilitet for både varer og mennesker over Europa, siger Eirini Tsakona, politisk rådgiver hos ECSA, the European Community Shipowners’ Association.

Støtte til verdens største el-færge

Når det kommer til det danske transportsystem, så har CEF-midler været centrale for at sikre fremskridt på flere vigtige områder. Det gælder eksempelvis verden største elektriske færge på ruten mellem Helsingør og Helsingborg, der vil være i drift i 2017. CEF-midlerne har støttet projektet med 120 millioner svenske kroner. 

- Med elfærgerne vil vi halvere vores udledning, mens vi stadig har hyppig og stabil transport mellem Danmark og Sverige. Dette banebrydende projekt var kun muligt grundet støtten fra CEF, for ellers ville det ikke være rentabelt selv at investere 300 millioner svenske kroner i vores færger til gavn for både vores passagerer og lokalsamfundet omkring den ”flydende bro” mellem de to lande, siger Jens-Ole Hansen, COO hos HH Ferries.

Fastholder positiv udvikling

CEF-midlerne er vigtige for at fastholde den positive udvikling der ses blandt danske rederivirksomheder. De afledte investeringer omfatter nye – og ofte grønne – teknologier, der således forbedrer transportsystemet i Danmark og til vores naboer på tværs af grænser.

- EU har spillet en positiv rolle, når det kommer til støtte af den kontinuerlige udvikling af den danske infrastruktur. Færger spiller eksempelvis en afgørende rolle for at forbinde Danmark med vores nabolande, og CEF-midlerne er instrumentelle for at nå det mål. Vi støtter helt sikkert opfordringen fra ECSA og deres allierede for en øget investering fra EU i udviklingen af den europæiske infrastruktur, siger Casper Andersen, sekretariatschef på Danske Rederiers EU-kontor.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093