23948sdkhjf

MARTEC styrker de maritime uddannelser i Nordjylland

Ny grunduddannelse.

Officielt skete sammenlægningen af MARTEC og Skagen Skipperskole for nylig – 1. juli.

Sammenlægningen betyder både, at MARTEC kan drage nytte af nogle fordele af ren administrativ art – heriblandt stordriftsfordele og en større organisation.

Kvalitativt betyder overtagelsen af institutionen i Skagen, at MARTEC får en mere fuldstændig uddannelsesportefølje – til gavn for de studerende.

Bedre udvikling af lokale uddannelser

Flere af de maritime uddannelser i Danmark har haft svære kår i nogle år. Den maritime branche har haft ondt i rekrutteringen, og der er gjort flere indsatser for at vende den tendens.

Sammenlægningen af MARTEC og Skagen Skipperskole giver, ifølge uddannelses- og forskningsminister Søren Pind – der har godkendt sammenlægningen – bedre muligheder for at udvikle de maritime uddannelser i det nordjyske. Forhåbentlig til gavn for rekruttering til branchen og det lokale erhvervsliv.

- Det er regeringens ambition at give gode muligheder for uddannelse også uden for de store byer, samtidig med at vi lægger vægt på vækst i de maritime erhverv. Derfor glæder det mig, at bestyrelserne har foreslået en sammenlægning. Den sammenlagte institution vil få bedre muligheder for at udvikle de maritime uddannelser og samarbejdet med de maritime erhverv, ikke mindst i Nordjylland, siger Søren Pind.

Den nye sammenlagte institution får navnet MARTEC – maritime and polytechnic university college. Med sammenlægningen får studerende mulighed for at starte på en maritim grunduddannelse og fortsætte hele vejen og blive færdig som skibsfører eller dimittere med en professionsbachelor som maskinmester.

Stordriftsfordele

- Sammenlægningen betyder, at vi nu har fået en ekstra afdeling i Skagen, hvor vi kan fortsætte med at udbyde vores uddannelser. Generelt betyder det, at vi nu kan tilbyde en mere fuldstændig uddannelsesportefølje.

Ordene kommer fra Pia Ankerstjerne, direktør i MARTEC, der ser frem til at fortsætte samarbejdet med Skagen Skipperskole og glæder sig til de fordele, sammenlægningen fører med sig.

- For vores eget vedkommende betyder det, at vi får en lidt større organisation og mulighed for at udnytte ressourcerne bedre gennem stordriftsfordele. Vi håber, at det også bliver til gavn for de studerende, fordi vi får mulighed for at koble de rigtige undervisere på, der vil kunne benytte deres kompetencer mere effektivt, siger Pia Ankerstjerne og fortsætter:

- I et større perspektiv er sammenlægningen en styrkelse af de maritime uddannelser i Nordjylland, og erhvervslivet vil forhåbentlig også mærke, at den maritime branche i Nordjylland styrkes, siger direktøren.

Ny grunduddannelse

MARTEC tilbyder en lang række uddannelser, der spænder fra grunduddannelser til videregående polytekniske og nautiske uddannelser. Med sammenlægningen med Skagen Skipperskole kommer MARTEC til at være institution for næsten 1.000 studerende og kursister.

Fra 1. januar 2018 starter MARTEC Den Grundlæggende Maritime Uddannelse som ubefaren skibsassistent, og uddannelsesinstitutionen opretter som noget nyt et skolehjem til ikke-myndige studerende.

- Vi glæder os virkelig meget til at starte grunduddannelsen op til januar, og vi er gået i gang med at få lavet et skolehjem på Kragholmen i Frederikshavn til de studerende, der kommer som 16- og 17-årige, siger Pia Ankerstjerne.

- Skolehjemmet bliver et sted, hvor gode, gamle værdier prioriteres; som at passe sin uddannelse, sine lektier, passe på tingene og hinanden. Det bliver et sted, man godt tør sende sine egne børn hen, hvor man både får en uddannelse, eget værelse og mad, siger direktøren og tilføjer, at skolehjemmet desuden omfatter fritidsaktiviteter og vagtpersonale.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078